HomeΚΡΗΤΗΑρωγός της Κρήτης η Ύπατη Αρμοστεία για τη φιλοξενία των προσφύγων…αλλά από το 2017

Αρωγός της Κρήτης η Ύπατη Αρμοστεία για τη φιλοξενία των προσφύγων…αλλά από το 2017

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη διαβεβαίωση του επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα Φίλιπ Λε Κλέρκ ότι το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας για την Κρήτη θα ξεκινήσει εντός του 2017 και όχι νωρίτερα, απέσπασαν οι δήμαρχοι της Κρήτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΕΔ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λότζια.

lotzia

Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας μεταξύ άλλων τόνισε ότι το ιδανικότερο θα ήταν οι πρόσφυγες που θα αρχίσουν να έρχονται από τον Νοέμβριο στο νησί, να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχειακά καταλύματα και όχι σε σπίτια.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα μπορούν να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες των εμπλεκόμενων δήμων, ώστε να βρεθούν οι χώροι, αλλά πριν τον Ιανουάριο του 2017 δε μπορεί να διατεθεί κανένα κονδύλι για την Κρήτη.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι επεσήμαναν την απουσία του αρμόδιου υπουργού, αλλά και το ότι η σύσταση επιτροπής που θα χειρίζεται το σχεδιασμό της φιλοξενίας των προσφύγων, όπως είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ, έμεινε…στα λόγια.

Τέλος, όπως αποφασίστηκε, μέσα στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του συντονιστικού των δημάρχων με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης.

lotzia1

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης συμμετέχουν εκτός από τους δημάρχους του νησιού, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανόλης Συντιχάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρυπίδης Κουκιαδάκης, αλλά και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ταξίαρχος Κώστας Λαγουδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση