HomeΕΛΛΑΔΑΤσίπρας: Έγιναν μόνο 500 πλειστηριασμοί φέτος

Τσίπρας: Έγιναν μόνο 500 πλειστηριασμοί φέτος

Διαφήμιση

Με απολογητική διάθεση εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας κατά την δευτερολογία του, απαντώντας σε όλα τα ζητήματα της «λίστας Τσίπρα», που έθεσε νωρίτερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε για τους πλειστηριασμούς ότι εντός του 2016 έχουν γίνει μόνο 500, αποφεύγοντας ωστόσο να επισημάνει ότι θα ήταν πολλαπλάσιοι, αν δεν υπήρχε η αποχή των δικηγόρων!

Υπερασπίστηκε τα «πόθεν έσχες» των κ.κ. Γιώργου Σταθάκη και Αλέκου Φλαμπουράρη, ενώ επιχείρησε να αποφύγει την «αμαρτωλή» διάταξη της κυβέρνησής του, που απελευθέρωνε τους υπουργούς να έχουν offshore σε φορολογικούς παραδείσους, λέγοντας ότι επιχείρησε να την διορθώσει με νέα, σκληρότερη διάταξη.

Παράλληλα, αναμάσησε την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε και κατά την πρωτολογία του αναφορικά με την υπόθεση της Siemens.

«Τελείωσα την πρωτομιλία με μια μάλλον ασυνήθιστη και βαριά κατηγορία απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Του ζήτησα ένα και μόνο. Να ανέβει στο βήμα της Βουλής και, μιας και επικαλείται την συμφωνία αλήθειας, να ξεκαθαρίσει αν κατά την γνώμη του σε αυτό το τόπο υπάρχει σκάνδαλο Siemens» είπε ο κ. Τσίπρας, για να υποστηρίξει: «Εσείς ανεβήκατε, κάνατε ότι δεν ακούσατε αυτό που είπα και διαβάσατε την ομιλία σας, σαν να μην συνέβη τίποτα».

Όταν μάλιστα αναφέρθηκε στα δάνεια της ΝΔ, είπε ότι έχουν «κοκκινίσει», ομολογώντας: «Για τα κόκκινα δάνεια κάποιοι πολίτες που δεν προστατεύονται βλέπουνε και βλέπανε να γίνονται πλειστηριασμοί» και αποσπώντας το ειρωνικό χειροκρότημα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί, μέσω της «Καλογριτσιάδας», να δείξει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ίδια με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Δεν το ήξερα ότι η διαπλοκή 40 χρόνια είχε το όνομα Καλογρίτσας. Τον κ. Καλογρίτσα τον ξέρουν καλύτερα οι δικοί σας συνεργάτες» είπε, για να προσθέσει ωστόσο ότι «ο Καλογρίτσας ήταν φίλος του Φλωράκη».

«Σε τι τον ευνοήσαμε;» αναρωτήθηκε για τον συγκεκριμένο εργολάβο και πρότεινε: «Θέλετε να αντιπαραβάλλουμε όσα έχετε κάνει σε καναλάρχες και εκδότες, που δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ; Θέλετε να αντιπαραβάλλουμε αυτά;».

Αν ο Σαββίδης είναι «λαγός» πάμε για κυνήγι να κονομήσουμε

«Φτάσατε στο σημείο να μας πείτε ότι ο διαγωνισμός είναι διαβλητός και ότι έχει ήδη καταρρεύσει και πως ακόμα και ο επόμενος υπερθεματιστής που βγήκε, όταν έφυγε ο Καλογρίτσας, ο κ. Σαββίδης, είναι “λαγός”» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν ξέρω κανέναν λαγό που πληρώνει 20 εκατ. ευρώ και άλλα 40 εκατ. στη συνέχεια. Αν ξέρετε να μας το πείτε να πάμε για κυνήγι να κονομήσουμε σε αυτό τον τόπο» προσέθεσε..

Αναφορικά με τα πόθεν έσχες των υπουργών του, υποστήριξε ότι αθωώθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ για την ύπαρξη offshore στο μετοχολόγιο της «Αυγής», είπε «ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν offshore, γιατί η ύπαρξή τους απαγορεύεται στην ΕΕ… Η εταιρεία είναι νόμιμη με έδρα την Κυπρο και ανήκει σε όμιλο εταιρειών με τίτλο Καταπιστευματική».

Αναφορικά με την αμαρτωλή διάταξη που απελευθέρωνε τους υπουργούς να έχουν offshore σε φορολογικούς παραδείσους, είπε ότι, όταν το θέμα αποκαλύφθηκε: «Εμείς σας είπαμε: “έτσι είστε” και φέραμε καθολική απαγόρευση κατοχής μετοχών ξένων εταιρειών και τα μισά στελέχη της ΝΔ έσπευσαν να τις ξεφορτωθούν».

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι προτιμήθηκε η επιλογή των τεσσάρων αδειών γιατί «η περιορισμένη αγορά αυξάνει το τίμημα. Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε τον ανταγωνισμό. Τους κλείσαμε στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν ούτε οι ίδιοι που έφτασε ο λογαριασμός».

Αναφορικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, είπε ότι «θέλει γενναιότητα ψυχής να το  κανείς αυτό. Όμως, δώσαμε υπόσχεση να πάμε εως τέλους. Αυτό που μας ενώνει είναι η εντιμότητα και η καθαρότητά μας. Εσείς είστε για την καρέκλα και δεν αντέχετε ούτε ενάμιση χρόνο μακριά της».

«Αν λέγαμε ελάτε όλοι και δώστε ένα εκατ. να πάρετε άδειες θα μας λιβάνιζαν» είπε, για να υποστηρίξει ότι τα ΜΜΕ που σήμερα ασκούν κριτική στην κυβέρνηση σιωπούσαν για τις παρενέργειες των πρώτων μνημονίων.

«Σήμερα ανακάλυψαν ότι υπάρχει ζήτημα πλειστηριασμών» είπε χαρακτηριστικά και για να πείσει ότι και η ΝΔ έχει παρόμοιες απόψεις για τους πλειστηριασμούς, υποστήριξε ότι «στον Σκάι στον Παπαχελά έλεγε ο κ. Μητσοτάκης: “υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να υπάρχουν πλειστηριασμοί επιχειρηματιών όχι μόνο στην πρώτη κατοικία, αλλά και σε εξοχικά σπίτια στην Μύκονο και όπου αλλού;”».

Ανέφερε, δε, ότι από το 2008 εως το 2010 έγιναν χιλιάδες πλειστηριασμοί.

«Το 2011 έγιναν 44 χιλ. Το 2012 26 χιλ, την επόμενη χρονιά 19 χιλ και το 2014 16 χιλ. Το 2015 κανένας γιατί είμαστε εμείς κυβέρνηση και το 2016 έγιναν 500. Αυτή είναι η αλήθεια αλλά ο ελληνικός λαός τώρα έμαθε για τους πλειστηριασμούς. Σας έπιασε ο πόνος» ανέφερε.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν και ζητήματα, αλλά δεν αφορούν πλειστηριασμούς τραπεζών, αλλά από ΔΟΥ και Δήμους και πρέπει να υπάρξει συνεργασία να δούμε με ποιο τρόπο να προστατέψουμε την πρώτη κατοικία για χρέη προς το Δημόσιο».

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για bullying στους ανώτατους δικαστές, ενώ υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ, λέγοντας: «Επιτεθήκατε και στον πρόεδρο του ΣτΕ. Διότι είχε -κατά εσάς το θράσος κατά εμάς την γενναιότητα-, λέγοντας ότι αφουγκράζεται την κοινωνία. Δεν γνωρίζετε ότι και αυτό είναι συνταγματικό αυτονόητο. Αρ. 1 παρ 1 που λέει ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό…».

Απάντηση σε Γεννηματά για τα «ορφανά του Τσοχατζόπουλου»

Απευθυνόμενος στην κυρία Γεννηματά και στην κριτική της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζέψει τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου, είπε: «Οφείλετε να μιλήσετε με ονόματα και διευθύνσεις, γιατί αλλιώς είστε κοινοί συκοφάντες. Θίγετε υπολήψεις ανθρώπων και χιλιάδες αγωνιστές που κάποια στιγμή δεν έβλεπαν τα ιδανικά και συνάντησαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Πείτε ονόματα. Ποιοι είναι να τους πείτε. Δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε αόριστα και να θίγετε υπολείψεις. Σας προκαλώ να μη ρίχνετε λάσπη και να αναφερθείτε σε ονόματα και διευθύνσεις».

«Μιλάτε εσείς για ορφανά Τσοχατζόπουλου, όταν είστε φυσικά τέκνα των πολιτικών Τσοχατζόπουλου. Την περίοδο που εξετράφησαν αυτά τα σκάνδαλα δεν ήμουν εγώ πρωθυπουργός. Μαθαίνω ότι οργανώνει τελευταία και δείπνα με μενού την ίδια. Μαθαίνω ότι συμμετέχουν και γάτες Ιμαλαΐων. Δεν πρόκειται  για σκελετούς στις ντουλάπες. Είναι τα καλά σας πολιτικά φορέματα. Μη νομίζετε ότι τώρα τελευταία που που μιλάτε γλώσσα που θυμίζει Λαφαζάνη ότι αλλάξατε και φορέματα. Τα φορέματα είναι αυτά της εποχής Σημίτη και τον σκανδάλων της εποχής» κατέληξε.

Δείτε εδώ την πρωτολογία του

Protothema.gr

Διαφήμιση