HomeΚΟΣΜΟΣΟυγγαρία: Διακοπή κυκλοφορίας της μεγαλύτερης εφημερίδας της αντιπολίτευσης

Ουγγαρία: Διακοπή κυκλοφορίας της μεγαλύτερης εφημερίδας της αντιπολίτευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της ουγγρικής αντιπολίτευσης Nepszabadsag διέκοψε την κυκλοφορία της, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο όμιλος Μediaworks.

Αναφερόμενη στη διακοπή της έντυπης έκδοσης αλλά και της λειτουργίας της ηλεκτρονικής έκδοσης της Nepszabadsag, η σοσιαλιστική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «μαύρη μέρα για τον Τύπο» και κάλεσε σε διαδήλωση στα γραφεία της εφημερίδας.

Ο όμιλος Μediaworks αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η διακοπή της κυκλοφορίας της εφημερίδας υπαγορεύθηκε από οικονομικούς λόγους και ότι θα διαρκέσει μέχρι «τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός νέου concept».

Η Nepszabadsag είναι πρώτη σε κυκλοφορία στη χώρα και σφοδρός επικριτής του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν και της αντι-μεταναστευτικής του πολιτικής.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός κατηγορείται από τους αντιπάλους του ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης προς όφελός του.

Κατά τους επικριτές του, σε αυτό το πλαίσιο, μεγάλα μερίδια ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης έχουν αγορασθεί από ολιγάρχες που πρόσκεινται στην κυβέρνησή του.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση