HomeΚΡΗΤΗΠροετοιμασίες για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κρήτη

Προετοιμασίες για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η προετοιμασία για την επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πολιτικές εξελίξεις αλλά και η μετεγκατάσταση των Γραφείων της ΝΟΔΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης που Οργάνου στο Ηράκλειο, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ Βουλευτή κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και αρκετών στελεχών του κόμματος και αυτοδιοικητικών στελεχών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ Λ. Αυγενάκης, ανέφερε ότι «υλοποιούμε τη «Συμφωνία Αλήθειας» με τους Έλληνες πολίτες. Σήμερα δυστυχώς, η πατρίδα προχωρά σκυφτή. Κι αυτό δεν της αξίζει. Δεν της ταιριάζει. Η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται στον ελληνικό λαό με τη Συμφωνία Αλήθειας. Μια συντεταγμένη στρατηγική, έναν μελετημένο και συνεκτικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση με επίκεντρό του το σεβασμό στους θεσμούς και τον άνθρωπο, την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Εξηγούμε στους πολίτες τις προθέσεις μας και δεσμευόμαστε για την υλοποίησή τους. Και υπηρετούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης τη Συμφωνία Αλήθειας που θα μας οδηγήσει στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στόχος μας είναι η ΝΔ να γίνει πρώτη δύναμη στο Ηράκλειο, πρώτη δύναμη στην Κρήτη. Σηκώνουμε το λάβαρο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας. Η προσπάθεια και η συμμετοχή όλων των κομματικών στελεχών είναι απολύτως απαραίτητη».

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ όπως τόνισε «στόχος μας είναι η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο για το καλό της πατρίδας. Με ενότητα, πίστη και ελπίδα θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό.»

Ο κ. Ε. Καρκανάκης, υπεύθυνος του θεματικού τομέα δράσης Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών της ΝΟΔΕ Ηρακλείου τόνισε ότι «η κατάσταση είναι ασφυκτική για την αγορά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Ηρακλείου υποφέρουν: η παρατεταμένη οικονομική κρίση, τα capital controls, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων και η ανεργία οδηγούν στην απόγνωση τους πολίτες και τους επαγγελματίες του Ηρακλείου. Κάθε μέρα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιβαρύνει περισσότερο τον πολίτη, τον επαγγελματία, την οικονομία. Κάθε μέρα διακυβέρνησης βαθαίνει την κρίση! Πρέπει να φύγουν τώρα».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Λ. Ζερβός υπεύθυνος του θεματικού τομέα δράσης Οικονομίας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και επεσήμανε «η οικονομία της χώρας καταστρέφεται. Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την «περήφανη διαπραγμάτευσή» της που μας οδηγεί σε συμπληρωματικό 4ο Μνημόνιο, ενώ η αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου δεν έχει κλείσει. Όμως, εξαιτίας της «διαπραγμάτευσης», η εσωτερική στάση πληρωμών διευρύνεται και διογκώνεται. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες αυξάνονται, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της ρευστότητας, που προκαλεί περαιτέρω «ασφυξία» στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και διογκώνει την ύφεση. Έχουμε ανάγκη να αναπνεύσουμε, έχουμε ανάγκη από οξυγόνο».

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Καλλέργος Βουλγαράκης, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δράσεων της ΝΟΔΕ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, «στην μεταφορά των γραφείων της ΝΟΔΕ σε νέο κτίριο. Η συμμετοχή και η βοήθεια των στελεχών για την γρήγορη μετακόμιση στα νέα γραφεία είναι απαραίτητη».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε μετά από παρεμβάσεις των στελεχών και για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος. Το συμπέρασμα όλων και η απόφαση της συνεδρίασης της ΝΟΔΕ ήταν τα εξής:

Πρώτα απ’ όλα, όλα τα στελέχη της ΝΔ πρέπει να επιτείνουμε την προσπάθεια μας για να αναδείξουμε τα προβλήματα της κοινωνίας μας, την ανικανότητα της Κυβέρνησης και να στείλουμε προς όλους το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας».

Η ΝΔ επιδιώκει να στείλει το μήνυμα ότι το Κράτος πρέπει να έχει ρόλο συμπαραστάτη στα προβλήματά της κοινωνίας, αρωγού και στηρίγματος στις προσπάθειες της κοινωνίας, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθούν οι ενδογενείς και κυρίως οι τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες.

Πρέπει να υπάρξει συντονισμός του έργου όλων των αυτοδιοικητικών κομματικών στελεχών μας σε ζητήματα κεντρικής πολιτικής που η ΝΔ έχει θέσεις. Επιβάλλεται να μεταφερθούν οι θέσεις, οι απόψεις, η εικόνα της ΝΔ σε όλα τα αυτοδιοικητικά φόρα, σε όλους τους χώρους επιρροής αυτών των ανθρώπων. Υπάρχουν θέσεις του κόμματος, έχουν διατυπωθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο. Αυτές υπερασπιζόμαστε, αυτές αναδεικνύουμε και πάνω σε αυτές χαράσσουμε τη στρατηγική μας».

Στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ προήδρευσε ο κ. Καλλέργος Βουλγαράκης, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου και συμμετείχαν, επίσης, και οι Πολιτευτές κκ. Μάξιμος Σενετάκης, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, Ρέα Αλεξανδράκη, Ελένη Κτιστάκη, Γιώργος Μπαμιαδάκης, το μέλος της ΠΕ κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης, η σύμβουλος του Γραμματέα ΠΕ σε θέματα οργάνωσης της περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρία Σπινθάκη, οι Υπεύθυνοι Θεματικών Τομέων Δράσης της ΝΔ κκ. Βαγγέλης Καρκανάκης, Λευτέρης Ζερβός, Κώστας Χατζημηνάς, Γιάννης Παπαδάκης, Νίκος Σακαδάκης, Ελένη Τσαντιράκη, οι Πρόεδροι ΔΗΜΤΟ κκ Ειρήνη Βολιτάκη, Ευάγγελος Πλεύρης, Μανούσος Πουλινάκης, Μανώλης Καραγιωργάκης, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, ο Δήμαρχος Γόρτυνος κ. Νίκος Σχοιναράκης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ηρακλείου και Πολιτευτής κ. Γρηγόρης Πασπάτης, η Δημ. Σύμβουλος και Υπεύθυνη Περιφέρειας Κρήτης της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ με αρμοδιότητα Γυναίκες στην Αυτοδιοίκηση κ. Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη, ο Δημ. Σύμβουλος Ηρακλείου και μέλος του τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της ΝΔ κ. Αντώνης Κουμπενάκης, το μέλος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ και Δημ. Σύμβουλος Ηρακλείου κ. Μανώλης Χαιρέτης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ηρακλείου κ. Γιώργος Καραντινός, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ κκ Μηνάς Καπετανάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Πρόεδρος της ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Γιώργος Βουρεξάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Μαρίνος Παττακός, ο Δημ. Σύμβουλος Ηρακλείου κ. Μανώλης Σαλούστρος, το μέλος του τομέα Υγείας ΝΔ κ. Γιώργος Κοχιαδάκης, το μέλος του τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ κ. Αντώνης Επιτροπάκης, το μέλος της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων κ Γιώργος Χατζηδάκης, το μέλος της Γραμματείας Προγράμματος της ΝΔ κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο Δημ. Σύμβουλος Χερσονήσου κ. Γιάννης Σέγκος και πλήθος κόσμου.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση