HomeΚΡΗΤΗΑνάληψη ευθύνης για τις φθορές στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Χανιά

Ανάληψη ευθύνης για τις φθορές στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ευθύνη για την εισβολή και τις ζημιές στην πολυκατοικία όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Χανιά, υπήρξε χθες το βράδυ με ανάρτηση στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org.

Η ανάρτηση φέρει τον γενικό τίτλο «Ήρθαμε και θα ξανάρθουμε», την υπογράφουν οι «Εξτρεμισταί της διπλανής πόρτας» και το περιεχόμενό της έχει ως εξής:

«Την Κυριακή 2/10 επιτεθήκαμε στην πολυκατοικία που στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ρίξαμε μπογιές σε όλους τους χώρους της πολυκατοικίας και πυρπολήσαμε την πόρτα των γραφείων της τοπικής οργάνωσης. Προτεραιότητα μας ήταν να μην απειληθεί ούτε στο ελάχιστο καμία ανθρώπινη ζωή περιορίζοντας τοπικά την έκταση της φωτιάς. Ας αφήσουν λοιπόν οι «καλοθελητές» τις αερολογίες περί Μαρφίν.

Η επιλογή μας να στοχοποιήσουμε τους ένοικους και τους ιδιοκτήτες είχε σαφή κίνητρα. Θέλουμε να τους γίνει ξεκάθαρο ότι τους θεωρούμε συνυπεύθυνους για την ύπαρξη των γραφείων των φασιστών στην πόλη. Η ιστορική περίοδος που διανύουμε είναι κομβική με την κοινωνική πόλωση να είναι αναπόφευκτη. Έτσι, θεωρούμε ότι ο καθένας και η καθεμία πρέπει να αποτελέσει ζωτικό κύτταρο των εξελίξεων, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα κόσμο χωρίς φασίστες και λοιπά καθάρματα. Όσοι επιλέγουν συνειδητά ή μη, να διατηρούν μια ουδέτερη στάση είναι συνένοχοι στην ύπαρξη της φασιστικής λέπρας. Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος είναι αυτοί που κατά καιρούς τους πρόσφεραν ειρήνη.

Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει συζήτηση για την άφιξη 2000 προσφύγων και την κατανομή τους στο νησί της Κρήτης. Ταυτόχρονα, πάσης φύσεως εθνικοπατριώτες βρήκαν αφορμή να κατέβουν στο δρόμο και να προπαγανδίσουν οχετό μίσους και ξενοφοβίας. Αποκορύφωμα αποτέλεσαν τα πρόσφατα γεγονότα στο Ρέθυμνο, όπου την Τετάρτη 28/9 επιτέθηκαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση μαζί με τα ΜΑΤ και τις επόμενες ημέρες τραμπούκιζαν και χτύπαγαν όποιον δεν τους άρεσε.

Αυτη λοιπόν η ενέργεια είναι ένα προειδοποιητικό μήνυμα. Μια μικρή υπενθύμιση, οτι οι παππούδες μας τους φασίστες τους κρέμαγαν, ούτε τους ψήφιζαν, ούτε τους νοικιαζαν διαμερίσματα. Ως ενεργό κομμάτι του αντιφασιστικού κινήματος, δεν είμαστε διατεθιμένοι να δεχτούμε κανένα ρατσιστικόπαραλήρημα, είτε αυτό προέρχεται από τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, είτε από τους ψεκασμένους του Σώρρα ή οποιονδήποτε άλλο. Θα απαντάμε αναλόγως με όσα μέσα διαθέτουμε.Γιατί το φασισμό ή τον ανέχεσαι ή τον πολεμάς.

Υ.Γ. Όσο για τα λεβεντόπαιδα της Χ.Α, θα τα πούμε σύντομα και κατ’ ιδίαν…

Οι εξτρεμισταί της διπλανής πόρτας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση