HomeΚΡΗΤΗΣτηρίζουν την Παγκρήτια Αντιφασιστική πορεία οι Μαχόμενοι μηχανικοί

Στηρίζουν την Παγκρήτια Αντιφασιστική πορεία οι Μαχόμενοι μηχανικοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Παγκρήτια Αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στηρίζουν οι Μαχόμενοι Μηχανικοί του ΤΕΕ της Δυτικής Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Την Τετάρτη 28/9 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ρέθυμνο με θέμα την εγκατάσταση των προσφύγων στο Δήμο. Με αφορμή αυτό, ομάδες ακροδεξιών και φασιστών, από το Ρέθυμνο και όχι μόνο, πραγματοποίησαν «αντι-προσφυγική» παράσταση διαμαρτυρίας. Παράλληλα, καλέστηκε αντιφασιστική συγκέντρωση ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, οι «αγανακτισμένοι» ακροδεξιοί και φασίστες ξεκίνησαν την επίθεση με ρίψη ακονισμένων καδρονιών και αντικειμένων προς την αντιφασιστική συγκέντρωση. Όλα αυτά βέβαια έγιναν  με την πλήρη συγκάλυψη και προστασία της αστυνομίας, η οποία στη συνέχεια προχώρησε σε τυφλή βία, ρίψη δακρυγόνων και προσαγωγές μόνο προς την αντιφασιστική συγκέντρωση. Για ακόμα μία φορά τα («καταργημένα» από τον ΣΥΡΙΖΑ) ΜΑΤ λειτουργούν ως εμπροσθοφυλακή επιθέσεων από φασιστικές συμμορίες. Η επίθεση της αστυνομίας όμως δεν σταμάτησε εκεί, συνεχίστηκε ακόμη και στην αυλή Δημοτικού Σχολείου με τη ρίψη χημικών αερίων την ώρα του διαλείμματος, θέτοντας σε κίνδυνο μικρά παιδιά.

Όλα τα παραπάνω πήραν δημοσιότητα κι έγιναν γνωστά. Τελείωσε όμως εκεί η ένταση στο Ρέθυμνο;  Οι αποθρασυμένοι, από την αστυνομική κάλυψη, φασίστες προχώρησαν σε επίθεση σε μαθητές του ΕΠΑΛ ακριβώς το επόμενο πρωί, ενώ το βράδυ της Κυριακής 2/10 σε κεντρική πλατεία της πόλης, 15 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας λοστούς επιτέθηκαν σε δύο άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο αυτό τραυματίζοντας τα και στέλνοντας το ένα με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο.

Ήδη τα γεγονότα έχουν καταδικαστεί από διάφορους φορείς και συλλογικότητες του Ρεθύμνου όπως Φοιτητικοί Σύλλογοι, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, το Κοινωνικό Ιατρείο, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Διδασκόντων Κοινωνικών Επιστημών κ.α.

Έχθρός του ελληνικού και όλων των λαών δεν είναι οι πρόσφυγες. Είναι ο ιμπεριαλισμός και ο ρατσισμός, είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ των μνημονίων και των κλειστών συνόρων. Η ίδια ΕΕ που με τη συμφωνία της νομιμοποίησε το καθεστώς της Τουρκίας που με αφορμή το πραξικόπημα εξαφάνισε και τα τελευταία ψήγματα δημοκρατίας στη χώρα, ενώ δολοφονεί και φυλακίζει καθημερινά τον κουρδικό λαό και Τούρκους δημοκράτες αγωνιστές. Η υποκρισία όσων «ανησυχούν» και σκούζουν για τον… «εποικισμό» της χώρας από αλλόθρησκους, ισλαμιστές και άλλους φανταστικούς εχθρούς περισσεύει. Ας δούμε κατάματα το πραγματικό μας πρόβλημα: η χώρα καταστρέφεται καθημερινά προς όφελος μιας συντεχνίας πλουτοκρατών και της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Από την έναρξη της κρίσης μισό εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα, με τους περισσότερους να είναι συνάδελφοι μας νέοι μηχανικοί κι επιστήμονες.  Ακόμη και οι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα.  Αν έχουμε τα κότσια ας τα βάλουμε με την ΕΕ κι όχι με τους φτωχούς και κατατρεγμένους  της.

Ως Μαχόμενοι Μηχανικοί καταδικάζουμε τα περιστατικά, που εξελίχθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Το μαζικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται και θα βρεθεί ξανά στους δρόμους να δώσει την απάντηση του απέναντι στο φασισμό, το ρατσισμό και την τρομοκρατία.

Στηρίζουμε την Παγκρήτια Αντιφασιστική πορεία στο Ρέθυμνο το Σάββατο 08/10 στις 12:00 έξω από το Δημαρχείο.

Κράτος , Περιφέρεια και Δήμοι να αναλάβουν την ευθύνη για υγεία, παιδεία, ομαλή εγκατάσταση και αξιοπρεπή διαμονή των προσφύγων σε ανοιχτές, δημόσιες δομές ώστε να αποφευχθούν οι γνωστές συνέπειες από άλλες περιοχές της χώρας. Παράλληλα πρέπει να προχωρήσει η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις χώρες τους ώστε να πάψει το φαινόμενο της προσφυγιάς και να μπορέσουν κάποια στιγμή οι πρόσφυγες  να γυρίσουν πίσω στα σπίτια τους.

Μαχόμενοι Μηχανικοί

ΤΕΕ Δυτικής  Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση