HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚινεζικό χάλκινο αγγείο της πρώτης χιλιετίας π.Χ. στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Κινεζικό χάλκινο αγγείο της πρώτης χιλιετίας π.Χ. στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αξία του διαπολιτιστικού διαλόγου και των ανταλλαγών σε επίπεδο πολιτισμών, η ενίσχυση της συνεργασίας της Κίνας με την Ελλάδα και την Ευρώπη, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στην ισότητα, η σημασία στην αρμονία, στην παγκόσμια ειρήνη, αλλά και στην εξωστρέφεια των λαών, ήταν μερικά από τα σημεία στα οποία εστίασε σήμερα ο Liu Yunshan, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, κατά την ομιλία του στο φόρουμ «Κίνα – Ευρώπη: Πολιτιστικοί διάλογοι στην Ελλάδα».

Το φόρουμ, που διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

«Με πολύ μεγάλη χαρά βρισκόμαστε εδώ σήμερα, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, που γιορτάζει τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Yunshan, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης, μαζί με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Ν. Βούτση και τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, Zou Xiaoli, έκαναν τα αποκαλυπτήρια κινεζικού χάλκινου αγγείου της πρώτης χιλιετίας π. Χ. Το αγγείο, διακοσμημένο με δράκοντες, θα βρίσκεται για τρεις μήνες στην Αίθουσα του Βωμού, με αφορμή την επέτειο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η πλακέτα του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας που πρόκειται να λειτουργήσει στην Αθήνα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση