HomeΣΠΟΡΠαναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 3-1

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 3-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο πρώτο λεπτό και δύο εύστοχες εκτελέσεις του Λεντέσμα (39’, 88’) ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Super League.

Οι Αρκάδες που αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 55’ λόγω αποβολής του Φαρίνια, μείωσαν στο 67’ με πέναλτι του Ιωαννίδη.

Αν και προηγήθηκε μόλις στο 24ο δευτερόλεπτο, ο Παναθηναϊκός κόπιασε πολύ για να λυγίσει τον Αστέρα (3-1).

Στην κορυφή πλέον οι «πράσινοι» οι οποίοι σκόραραν δύο φορές με πέναλτι. Τραβηγμένη από τα μαλλιά η πρώτη περίπτωση. Τέταρτη σερί ήττα ο Αστέρας.

Η κορυφή είναι πράσινή! Μία εβδομάδα μετά την πρώτη γκέλα στη φετινή Super League, 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, αφού επιβλήθηκε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στην «Λεωφόρο Αλεξάνδρας» και βρίσκεται μόνος πρώτος στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς.

Λες και είχε.. άχτι από την ήττα που γνώρισε πριν λίγες ημέρες στο Βίγκο από την Θέλτα με τα γκολ στο φινάλε (0-2), η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι μπήκε φουριόζα στο χορτάρι και σκόραρε το πιο γρήγορο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, μόλις στα 23 δευτερόλεπτα!

Κάθετη πάσα από τον Λεντέσμα, ωράια κίνηση από τα δεξιά του Λουντ και πάσα στον Μπεργκ, άψογο τελείωμα από τον Σουηδό «μπόμπερ» και 1-0.

Η συνέχεια βρήκε τους «πράσινους» να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού μέσω της κατοχής της μπάλας και να πιέζουν με… μέτρο για το δεύτερο γκολ ενώ στον αντίποδα ο Αστέρας αδυνατούσε να αναπτυχθεί και έδειχνε ακίνδυνος επιθετικά.

Στο 36′ ο εξαιρετικά δραστήριος Βιγιαφάνιες πήγε να βάλει ένα γκολ για highlight με μονοκόμματο βολ-πλανέ μετά από σέντρα του Λεντέσμα ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Καλογερόπουλο να υποδεικνύει λανθασμένα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαννούλη στον Βιγιαφάνιες και τον Λεντέσμα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε αρκετά, με τον Αστέρα να μπαίνει πιο επιθετικός (βοήθησε η είσοδος του Τσιλιανίδη) και να δημιουργεί 2-3 μικροεπικίνδυνες ευκαιρίες στα καρέ του Στιλ αλλά στο 55′ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φαρίνια με απευθείας κόκκινη (έφτυσε τον Κουτρουμπή) ενώ θα μπορούσε να πέσει οριστικά στο καναβάτσο, με τον Ιμπάρμπο να έχει δύο εξαιρετικές ευκαιρίες μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό (η δεύτερη ήταν κεφαλιά στο δοκάρι) για να κάνει το 3-0.

Στο 65′ ο Καλογερόπουλος έδωσε την άσπρη βούλα, αυτή τη φορά για τον Αστέρα, σε μαρκάρισμα του Τσουκαλά από τον Ιβανόφ μέσα στην περιοχή (αφού όμως είχε γίνει το σουτ από τον Έλληνα μέσο) και έτσι έγινε το 2-1 από τον Ιωαννίδη στο 67′, με τον Παναθηναϊκό να «ζαλίζεται» και ένα λεπτό αργότερα να γλιτώνει από… θαύμα την ισοφάριση.

Γκολ: 1′ Μπεργκ, 39′ πεν., 88′ πεν. Λεντέσμα – 67′ πεν. Ιωαννίδης

Κίτρινες κάρτες: Χουλτ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ – Χαμντανί, Κουρμπέλης

Κόκκινες κάρτες:
55′ Φαρίνια

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι):
Στιλ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ (70′ Μολέντο), Χουλτ, Κουλιμπαλί (11′ Ρέις), Ζέκα, Λεντέσμα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο (77′ Εμποκού), Μπεργκ.

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος):
Κοσίτσκι, Μάσα (46′ Τσιλιανίδης), Κουρμπέλης, Ιωαννίδης (75′ Γκόντο), Τσουκαλάς, Φαρίνια, Γιαννούλης, Καλτσάς (61′ Στανισάβλιεβιτς), Μπέρτος, Χαμντανί, Ίγκορ.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση