HomeΚΟΣΜΟΣBrexit: Το άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο

Brexit: Το άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Sunday Times να υποστήριζε ότι το άρθρο 50 για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ θα ενεργοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όμως, η Τερέζα Μέι σε δηλώσεις της στο δίκτυο BBC υποστηρίζει τώρα πως η διαδικασία θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, η Μέι πρόκειται να ενεργοποιήσει τη διαδικασία του επίσημου διαζυγίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το τέλος Μαρτίου 2017.

Όταν ερωτήθηκε πότε θα επικαλεσθεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, η Μέι δήλωσε στο BBC: «Θα το ενεργοποιήσουμε πριν από το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου».

Την ίδια ώρα, υποστήριξε ότι θέλει να προτείνει την άνοιξη του 2017 στο βρετανικό κοινοβούλιο την κατάργηση του νόμου με τον οποίο η χώρα της εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κίνηση με την οποία θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το Brexit.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως θα παρουσιάσει έναν νέο νόμο, ο οποίος θα καταργεί τον Νόμο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του 1972, κατά την ομιλία της βασίλισσας ενώπιον του κοινοβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2017.

«Αυτό θα σηματοδοτήσει τον πρώτο σταθμό για να γίνει και πάλι το Ηνωμένο Βασίλειο μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα», δήλωσε η Μέι υπογραμμίζοντας πως αυτό θα σημάνει «το τέλος της εξουσίας της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο νόμος δεν θα τεθεί πάντως σε ισχύ παρά μόνο όταν το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πράγματι εγκαταλείψει την ΕΕ, υπογράμμισε η πρωθυπουργός.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση