HomeΚΟΣΜΟΣΣτόχος βομβιστικής επίθεσης το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Χαλεπίου

Στόχος βομβιστικής επίθεσης το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Χαλεπίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην ανταρτο-κρατούμενη πλευρά στο Χαλέπι της Συρίας είχαν ως στόχο οι νέες αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν σήμερα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Βόμβες «χτύπησαν» το νοσοκομείο M10» αναφέρει το πρακτορείο χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά από την Τετάρτη που τόσο το νοσοκομείο M10 όσο και το Μ2 , όπως είναι οι κωδικές τους ονομασίες, γίνονται στόχοι.

Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε ότι από τις αεροπορικές επιθέσεις χτυπήθηκε επίσης  σήμερα ένα μικρότερο νοσοκομείο στη γειτονιά Sakhur.

Μόνο την Παρασκευή 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Χαλέπι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, λόγω των βομβαρδισμών, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Πρακτορείου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν επισημάνει ότι οι επιθέσεις στα νοσοκομεία αποτελούν μέρος μιας εσκεμμένης στρατηγικής και επομένως, συνιστούν εγκλήματα πολέμου.

Επίσης, τουλάχιστον 30 άμαχοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις πιστές στον  Άσαντ σε αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν  στο Χαλέπι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση