HomeΚΡΗΤΗΝεαρός, εξαντλημένος Ροδοπελεκάνος βρήκε καταφύγιο στην Ιεράπετρα

Νεαρός, εξαντλημένος Ροδοπελεκάνος βρήκε καταφύγιο στην Ιεράπετρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άλλος ένας … ταξιδιώτης, περαστικός από την Κρήτη χρειάστηκε την βοήθεια των ανθρώπων. Ο Ροδοπελεκάνος –που είναι φετινό μικρό – εντοπίστηκε από κατοίκους σε περιοχή της Ιεράπετρας τις τελευταίες 2-3 μέρες να περιπλανιέται αδύναμο.

Την περασμένη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας πιάστηκε και μεταφέρθηκε στην εθελόντρια κτηνίατρο Μαρινέλα Αγαπουλάκη όπου πήρε τις πρώτες βοήθειες.

rodopelekanos2

Στη συνέχεια με την βοήθεια της Θηροφυλακής Ιεράπετρας και του πάντα πρόθυμου και ευαίσθητου στα θέματα των άγριων ζώων θηροφύλακα Ιωάννη Στρουμπάκη μεταφέρθηκε και παραδόθηκε στους εθελοντές του ΕΚΠΑΖ. Το πουλί διαπιστώθηκε ότι είναι γεμάτο εξωπαράσιτα, βδέλλες – δείγμα χαμηλού ανοσοποιητικού –,  ελλιποβαρές (μόλις 3,5 κιλά) και μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο στην Αίγινα.

Υπενθυμίζεται πως το ΕΚΠΑΖ είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος φορέας περίθαλψης αγρίων ζώων στη χώρα, με μόνιμη άδεια από το Κράτος. Λειτουργεί πανελλαδικά και ανελλιπώς για 33 χρόνια με έδρα στην Αίγινα και με εθελοντές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αν βρείτε ένα άγριο ζώο σε ανάγκη –ανεξαρτήτως μεγέθους ή σπανιότητας –μην διστάσετε να απευθυνθείτε στους εθελοντές μας για την φροντίδα του.

rodopelekanos3

Διαφήμιση
Διαφήμιση