HomeΚΟΣΜΟΣΜεγάλωσε το προβάδισμα της Χίλαρι μετά το debate

Μεγάλωσε το προβάδισμα της Χίλαρι μετά το debate

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μόνο ωφελημένη φαίνεται πως βγήκε η Χίλαρι Κλίντον από το πρώτο debate με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ καθώς εκτός του ότι κέρδισε τις εντυπώσεις, αύξησε και το προβάδισμά της έναντι του αντιπάλου της στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών συγκεντρώνει το 43% της πρόθεσης ψήφου των εκλογέων που είπαν ότι σκοπεύουν να προσέλθουν στις κάλπες, έναντι 40% του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Fox News.

Η Κλίντον συγκέντρωνε το 41% των προθέσεων ψήφου και ο Τραμπ το 40% σε μια προηγούμενη δημοσκόπηση που μετέδωσε το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο πριν από την τηλεμαχία.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών βελτίωσε επίσης τις επιδόσεις της μετά το debate σε πολιτείες-κλειδιά, οι οποίες μπορεί να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, σύμφωνα με άλλες δημοσκοπήσεις.

Οι δύο άλλοι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές, ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον και η οικολόγος Τζιλ Στάιν, που δεν συμμετείχαν στο debate, παρέμειναν σταθεροί σε ό,τι αφορά τις προθέσεις ψήφου, αντίστοιχα στο 8% και στο 4%.

Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.009 Αμερικανών, εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους—εκ των οποίων οι 911 είπαν πως σκοπεύουν να πάνε να ψηφίσουν—από την 27η ως την 29η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±3%.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση