HomeΚΟΣΜΟΣΧτύπησαν δήμαρχο που ήθελε να φιλοξενήσει πρόσφυγες

Χτύπησαν δήμαρχο που ήθελε να φιλοξενήσει πρόσφυγες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άγνωστος επιτέθηκε με ξύλινο δοκό στον δήμαρχο της γερμανικής πόλης Oersdorf, στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν. Ο δράστης χτύπησε από πίσω τον 61χρονο δήμαρχο Joachim Kebschull, καθώς εκείνος βρισκόταν καθ’ οδόν προς το δημαρχείο.

Ο δήμαρχος έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ ο δράστης διέφυγε αμέσως μετά την πράξη του. Η γερμανική αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για επίθεση με πολιτικά κίνητρα επειδή ο δήμαρχος ήταν πρόθυμος να φιλοξενεί πρόσφυγες και γι’ αυτό τον λόγο είχε δεχθεί απειλές.

Η επίθεση έγινε την Πέμπτη το βράδυ καθώς ο δήμαρχος πήγαινε σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας είναι ότι πρόκειται για «ξενοφοβική επίθεση».

Νωρίτερα την ίδια μέρα της επίθεσης, ο Kebschull είχε λάβει επιστολή που έγραφε: «Αυτός που δεν ακούει, πρέπει να νιώσει». Όμως, αυτό δεν ήταν το μόνο απειλητικό μήνυμα κατά του δημάρχου αφού ο ίδιος ήταν αποδέκτης πολλών απειλών για την ζωή του και απειλών για βομβιστικές επιθέσεις στο δημαρχείο.

Δύο φορές ο δήμαρχος είχε αναγκαστεί να ακυρώσει συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την μεταφορά των προσφύγων σε τοπικές κατοικίες εξαιτίας του φόβου ότι θα τοποθετηθούν βόμβες στα καταλύματά τους.

Η Γερμανίδα καγκελάριος παραδέχθηκε, μετά την ταπεινωτική ήττα του κόμματός της στις τοπικές εκλογές στο Μεκλεμβούργο- Δυτική Πομερανία και στο Βερολίνο, ότι έχασε τον έλεγχο της προσφυγικής κρίσης στη Γερμανία. Η Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει: «Για αρκετό διάστημα δεν είχαμε τον έλεγχο, κανείς δεν θέλει να επαναληφθεί η κατάσταση του περασμένου έτους, ούτε και εγώ».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση