HomeΚΡΗΤΗΠαρουσίαση αρχιτεκτονικής μελέτης για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας

Παρουσίαση αρχιτεκτονικής μελέτης για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στο Ηράκλειο το φεστιβάλ «Αθέατη Πόλη» το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μιά διοργάνωση της οργανωτικής επιτροπής της «Αθέατης Πόλης» υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Ηρακλείου και συνδιοργανωτές το Δήμο Ηρακλείου, και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο αυτών των  εκδηλώσεων προγραμματίζεται την Τετάρτη  5/10/2016, ώρα 20.00 στην αίθουσα του ΤΕΕ-ΤΑΚ (Γρεβενών και Πρεβελάκη, Ηράκλειο) η εκδήλωση, «Κελύφη στην Πόλη:  Ευρωπαϊκό σχολείο τόπος κοινός, λαών, κουλτούρας, γνώσης». Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης – βραβευμένης από την U.I.A. (Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων) για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προ-φεστιβαλικές δράσεις

Το Φεστιβάλ θα είναι και φέτος τριήμερο και θα πραγματοποιηθεί στις 7,8 και 9 Οκτωβρίου 2016.

Εκτός όμως από τις εκδηλώσεις του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν και προ-φεστιβαλικές δράσεις. Μία από αυτές είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών από τη μουσειοπαιδαγωγό Στέλλα Μαλλιαράκη.

Θαρρώ πεινώ μα εγώ διψώ – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών.

Πότε ξεδίψασαν οι κάτοικοι του Ηρακλείου; Ξεκινώντας από τις δεξαμενές και τις κρήνες, θα κάνουμε έναν υδάτινο περίπατο στην ιστορία της ύδρευσης της πόλης. Θα γνωρίσουμε τον κύκλο του νερού και θα ευαισθητοποιηθούμε στην προστασία και διαφύλαξη των υδάτινων πόρων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τη μουσειοπαιδαγωγό Στέλλα Μαλλιαράκη από 4 ως 7/10/2016. Η συμμετοχή των μαθητών στη δράση είναι δωρεάν.

Πληροφορίες για συμμετοχή στο τηλέφωνο 6946839568.

Διαφήμιση
Διαφήμιση