HomeΣΠΟΡΆδικη ήττα για ΠΑΟ , διπλό πρόκρισης για ΠΑΟΚ, ήττα-σοκ για τον Ολυμπιακό.

Άδικη ήττα για ΠΑΟ , διπλό πρόκρισης για ΠΑΟΚ, ήττα-σοκ για τον Ολυμπιακό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Σήμερα Πέμπτη 29/9 διεξήχθη η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ  ,με τριπλή ελληνική εκπροσώπηση. Πρόκειται για τους αγώνες Θέλτα – Παναθηναϊκός , Σλόβαν Λίμπερετς –ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός- ΑΠΟΕΛ.
Ο ΠΑΟ ήταν καθαρό αουτσάιντερ ενώ για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό ήταν ευκαιρία για πολύ σημαντικές νίκες στην μάχη της πρόκρισης.

Στο Μπαλαίδος , ο ΠΑΟ γνώρισε άδικη ήττα από την Θέλτα με 2-0 που δυσχέρανε και άλλο την προσπάθεια του για πρόκριση. Τα γκολ για την ομάδα του Βίγκο , πέτυχαν ο Γκουιντέτι στο 84 και ο Βας στο 89ο λεπτό.

Ο ΠΑΟ στάθηκε υπέροχα απέναντι στην Θέλτα , παρά τις πολύ σημαντικές απουσίες των Μέστο , Χουλτ  , Ιβάνοφ , Γουακάσο και Λέτο και μάλλον πρέπει να αισθάνεται αδικημένος από το αποτέλεσμα. Του ακυρώθηκαν μάλλον σωστά δύο γκολ , αλλά δεν του δόθηκε ο ορισμός του πέναλτι ,σε ανατροπή του Ιμπάρμπο από τον Καμπράλ στο 66ο λεπτό . Σε εκείνο το σημείο και με δεδομένο ότι ο αμυντικός της Θέλτα θα αποβαλλόταν , με ενδεχόμενο γκολ το ματς θα είχε τελειώσει.

Η ομάδα του Στραματσόνι , πληρώνει , την μη ύπαρξη αξιόπιστων λύσεων από τον πάγκο που τον οδήγησε να κάνει μια μόνο αλλαγή , γεγονός που οδήγησε μοιραία στην κούραση της ομάδας και την ποιότητα της Θέλτα , που εκμεταλλεύτηκε την καλύτερη της ευκαιρία και προηγήθηκε , όντας χειρότερη σε όλο το παιχνίδι . Σπουδαίοι για τον ΠΑΟ , οι Σάμπα , Μολέδο , Κουτρουμπής  , Κουλιμπαλί και πάνω από όλους για άλλη μια φορά ο Ζέκα.

Αδύναμος κρίκος , ο Λουντ , που έχασε τον Μάγιο στην φάση του γκολ καθώς και ο Ιμπάρμπο που έχασε πολλές ευκαιρίες να βάλει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ.

Πλέον οι Πράσινοι θέλουν οπωσδήποτε δύο νίκες επί της Σταντάρ και αποτέλεσμα στην έδρα του Αγιαξ για να ελπίζουν . Με ψυχή όπως σήμερα , μπορούν αν έχουν και την τύχη μαζί τους να τα καταφέρουν.

Στην Τσεχία , ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το σοκ , του γρήγορου γκολ της Σλόβαν και πήρε μια σπουδαία νίκη με 2-1 , βάζοντας θεμέλια πρόκρισης .Τα γκολ του αγώνα , πέτυχαν , για την Λίμπερετς , ο Κομπλιτσένκο , μόλις στο 41ο δευτερόλεπτο ενώ για τον ΠΑΟΚ , ο Αθανασιάδης με πέναλτι στο 19ο και με κεφαλιά στο 83ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ έχασε και άλλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ , απέναντι σε μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα , τις προηγούμενες μέρες , ειδικά ο Ροντρίγκες έπρεπε να κάνει το 3-1 , αλλά ήταν αρκετά κακός και παραλίγο να ισοφαριστεί , τόσο από τον σκόρερ Κομπλιτσένκο όσο και από τον σπουδαίο Μίλαν Μπάρος.

Τελικώς ο Δικέφαλος, αν και κακός, πήρε την νίκη , και με τα 2 ματς με την Καραμπάγκ να είναι ενόψει , έχει την ευκαιρία να κλειδώσει την πρόκριση όσο γρηγορότερα γίνεται.

Ο Ολυμπιακός , το βράδυ , ολοκλήρωσε την κακή ευρωπαϊκή βραδιά , γνωρίζοντας την ήττα στο γήπεδο του από τον ΑΠΟΕΛ με 1-0 . Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε ο Σωτηρίου με κεφαλιά στο 10ο λεπτό.

Η Ομάδα του Μπέντο , που αποδοκιμάστηκε από το κοινό που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη , πλήρωσε τα αμυντικά της κενά , που οδήγησαν στο γκολ των Κυπρίων καθώς είχε όρεξη , έκανε ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ .

Οι αλλαγές του Μπέντο  , Ελιονούσι , Καρντόσο και Μάρτινς , δεν προσέφεραν το παραμικρό και η άμυνα του ΑΠΟΕΛ που αντιστάθηκε σθεναρά , κράτησε ως το τέλος του αγώνα. Πολλές φορές οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ , έπεφταν για να κερδίσουν χρόνο , προκαλώντας την μήνη των φιλάθλων αλλά η επικράτηση τους ήταν απολύτως δίκαια .

Ο Ολυμπιακός , είναι ακόμα στα φαβορί για πρόκριση , αλλά πλέον ,  ιδιαίτερα και με ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ , θα πάει με πολύ κακή ψυχολογία στις 2  αναμετρήσεις στο άγνωστο , με την Αστάνα.

Αυτά περιείχε , η ευρωπαϊκή βραδιά των ομάδων μας , συνοπτικά , ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός αλλά δεν νίκησε , ο ΠΑΟΚ παρότι νίκησε δεν ήταν καλός και ο Ολυμπιακός είδε όλες τους τις προσπάθειες να πέφτουν σε τοίχο και μοιραία έχασε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση