HomeΚΡΗΤΗΤρία σενάρια για την παραλιακή ζώνη του Σισσίου μελετά ο δήμος Αγίου Νικολάου

Τρία σενάρια για την παραλιακή ζώνη του Σισσίου μελετά ο δήμος Αγίου Νικολάου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην αποτύπωση της παραλιακής ζώνης  Σισσίου και στην διαμόρφωση τριών διαφορετικών σεναρίων για την χρήση της,  προχώρησε ο δήμος Αγίου Νικολάου, προκειμένου ν΄αντιμετωπιστούν ζητήματα που σχετίζονται με αυθαίρετες κατασκευές επί του αιγιαλού καθώς και  ζητήματα νομιμότητας που στην προκειμένη περίπτωση έχουν αναστατώσει συνολικά την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο οποίος είχε σήμερα πολύωρη συνάντηση με τους επιχειρηματίες του Σισσίου, παρουσίασε τις εναλλακτικές προτάσεις που συνέταξε η ειδική σύμβουλος του δήμου κ. Ίρις Περουλιού -Σεργάκη αναφορικά με την διαχείριση του θαλασσίου μετώπου (κοινόχρηστος χώρος),ενώ δεσμεύτηκε ότι εντός του επόμενου δεκαημέρου θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση προκειμένου –με πιθανές διαφοροποιήσεις  που θα υπάρξουν- να διαμορφωθεί  η τελική πρόταση και ακολούθως να υποβληθεί αρμοδίως προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου.

«Πρόθεση του Δήμου, είναι να ολοκληρώσει το δυνατόν συντομότερο τη διαδικασία  αυτή, δήλωσε  ο κ. Ζερβός, γιατί όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε-εξήγησε-  «το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκκαλο», αφού υπάρχουν ζητήματα άμεσης καθαίρεσης  κατασκευών επί του αιγιαλού , άρα το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως πιεστικό!

Ήδη η ειδική συνεργάτης του δήμου, έχει διαμορφώσει τρία σενάρια που αφορούν κυρίως στην χρήση παραλιακής ζώνης, στο ξήλωμα των κατασκευών, στην μετατροπή της  χερσονήσου σε πεζόδρομο καθώς και στην απαγόρευση της  κυκλοφορίας  των αυτοκινήτων, με στόχο την διευκόλυνση πεζών και καταστηματαρχών.

Προσδοκούμε άμεσα –τόνισε- να καταλήξουμε σ΄ένα σχέδιο διαχείρισης που θα δίνει την δυνατότητα στους επιχειρηματίες να εργάζονται στον χώρο τους, χωρίς προβλήματα νομιμότητας,  επιθυμώντας πρωτίστως ν΄αποσοβηθεί η κοινωνική αναστάτωση , που το προηγούμενο διάστημα υπήρξε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση