HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: «Βουτιά» 38% στις αφίξεις τουριστών τον Αύγουστο

Τουρκία: «Βουτιά» 38% στις αφίξεις τουριστών τον Αύγουστο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αριθμός των ξένων τουριστών στην Τουρκία μειώθηκε σχεδόν κατά 38% τον Αύγουστο φέτος, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2015 και ο τουριστικό τομέας φαίνεται ότι έχει πληγεί από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις και την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος, στα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού, 3,18 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα τον Αύγουστο. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 37,96% σε σύγκριση με περσινό Αύγουστο.

Τον Ιούλιο, οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 36,72%, όμως η μεγαλύτερη μείωση φέτος καταγράφηκε τον Ιούνιο, με 40,86% λιγότερους επισκέπτες σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα της περασμένης χρονιάς.

Παρά την πρόσφατη εξομάλυνση των σχέσεων της Άγκυρας με τη Μόσχα, μετά τη σοβαρή διπλωματική κρίση των τελευταίων μηνών, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών τον Αύγουστο σημείωσε τεράστια πτώση (-83,63%) σε σχέση με πέρσι. Εκτιμάται ωστόσο ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών θα αυξηθεί τον Σεπτέμβριο, καθώς επαναλαμβάνονται οι πτήσεις τσάρτερ από τη Ρωσία προς την Τουρκία.

Οι μοναδικοί τουρίστες ο αριθμός των οποίων όχι μόνο αυξήθηκε αλλά διπλασιάστηκε ήταν οι Σαουδάραβες. Πέρυσι  τον Αύγουστο επισκέφθηκαν την Τουρκία 62.000 ενώ φέτος έφτασαν τις 124.000.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση