HomeΚΡΗΤΗ«Χωρίς τέλος η ομηρία μας» – Τί λέει ο δήμαρχος για τη νέα αναβολή στο αεροδρόμιο Καστελίου

«Χωρίς τέλος η ομηρία μας» – Τί λέει ο δήμαρχος για τη νέα αναβολή στο αεροδρόμιο Καστελίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέση για τη νέα αναβολή που πήρε ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο Καστελίου έλαβε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Ο κ. Καλογεράκης στις δηλώσεις του κάνουν λόγο για ένα συνεχιζόμενο σίριαλ το οποίο θέτει σε μία ομηρία χωρίς τέλος ολόκληρη την περιοχή.

Μάλιστα έχει ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι λόγοι αυτής της νέας αναβολής ενώ αμέσως μετά θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για να καθοριστεί η στάση της δημοτικής αρχής για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Καλογεράκη:

«Η νέα αναβολή της ημερομηνίας κατάθεσης των προσφορών για την 27η  Οκτωβρίου σε συνδυασμό µε τα 13 (δεκατρία) χρόνια στασιμότητας του έργου, οδηγούν τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής μας να πιστεύουν ότι το σήριαλ της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι δεν έχει τέλος, με την ομηρία της περιοχής να συνεχίζεται, με ότι αυτό σημαίνει για τον τόπο µας, τους πολίτες και την Κρήτη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μινώα έχει τοποθετηθεί με την 106/2016 (27.06.2016) Απόφασή του και η Δημοτική Αρχή έχει ήδη ζητήσει συνάντηση για ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για τους λόγους που οδήγησαν στη μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης των προσφορών, προκείμενου την ερχόμενη εβδομάδα, σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να καθοριστεί η περαιτέρω στάση μας.

Εκείνο που θέλω να επισημάνω, είναι ότι πρέπει απαραίτητα να τηρηθούν οι ημερομηνίες για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων καθώς και να οριστικοποιηθούν οι δεσμεύσεις του αρμόδιου Υπουργείου για την άμεση υλοποίηση των προτάσεών μας στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προς όφελος τω πολιτών και των κατοίκων της περιοχής.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση