HomeΚΡΗΤΗΜειώθηκε στο Εφετείο η ποινή του ζευγαριού που ζεμάτισε μέχρι θανάτου τον 3χρονο Θανασάκη

Μειώθηκε στο Εφετείο η ποινή του ζευγαριού που ζεμάτισε μέχρι θανάτου τον 3χρονο Θανασάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Έσπασαν τα ισόβια» στα οποία είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, το ζευγάρι από τη Βουλγαρία το οποίο το Μάρτιο του 2014 ζεμάτισε μέχρι θανάτου το μόλις τριών χρόνων αγοράκι της 19χρονης τότε γυναίκας.

Η υπόθεση του θανάτου του μικρού Θανάση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς η μητέρα του και ο σύντροφός της μετέφεραν το παιδί, όντας ήδη νεκρό, στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Η πρώτη αυτοψία των γιατρών αλλά και τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης κατέδειξαν ότι το τρίχρονο αγγελούδι υφίστατο απάνθρωπα μαρτύρια, καθώς υπήρχαν ίχνη κακοποίησης στο κορμάκι του όπως επίσης και σημάδια από προγενέστερα καψίματα.

Τότε το ζευγάρι της 19χρονης και του 29χρονου συντρόφου της είχαν ισχυριστεί ότι έριχναν στο παιδί καυτό νερό προκειμένου να … ενεργοποιηθεί το έντερό του και να απαλλαγεί από το πρόβλημα δυσκοιλιότητας που αντιμετώπιζε.

Πρωτόδικα, το ζευγάρι είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και σήμερα οι λεπτομέρειες του τραγικού θανάτου του μικρού Θανάση αναβίωσαν στις αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Το ζευγάρι, όπως άλλωστε και στο πρώτο δικαστήριο, επέρριψε ο ένας την ευθύνη στον άλλο για τα μαρτύρια που βίωνε το αγγελούδι στα χέρια τους. Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει και πάλι την ισόβια κάθειρξη για το ζευγάρι από τη Βουλγαρία. Ωστόσο, τα ελαφρυντικά που εν τέλει αναγνώρισε το δικαστήριο και στους δύο «έσπασαν τα ισόβια» με αποτέλεσμα να καταδικαστούν αμφότεροι σε 20 χρόνια κάθειρξη. Στην 21χρονη σήμερα μητέρα του Θανασάκη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας καθώς τότε ήταν 19 χρόνων και στον 31χρονο πρώην σύντροφό της αναγνωρίστηκε η ειλικρινής μεταμέλειά του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση