HomeΕΛΛΑΔΑLIVE από τη βουλή: Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη

LIVE από τη βουλή: Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη

Διαφήμιση

Απολογήθηκε για τις τηλεοπτικές άδειες ο πρωθυπουργός, επιλέγοντας να κάνει επίθεση στη ΝΔ, στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως για την Παιδεία στη Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να κατακεραυνώσει τον κ. Τσίπρα για την εκπαίδευση.

Μάλιστα, πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι «Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε υπεύθυνος, με προτάσεις και όραμα για την Παιδεία και την Ελλάδα, ενώ ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε διχαστικός για τη χώρα και απολογητικός για τις σχέσεις του με τη διαπλοκή».

Η ομιλία του πρωθυπουργού

Παρά το γεγονός ότι η συζήτηση αφορούσε την Παιδεία, ολομέτωπη επίθεση στην αντιπολίτευση για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

«Είστε απέναντι στο μεγάλο αγώνα να σπάσουμε το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής ένα τρίγωνο που εσείς δημιουργήσατε πριν από χρόνια και που σήμερα ταυτίζεστε απόλυτα με αυτό.

Εδώ και ένα μήνα παίζεται  από τα συστημικά μέσα η Τρίτη πράξη ενός έργου που έχουμε δει και ξαναδεί της λεγόμενης αριστερής παρενθέσεις.

Παίξατε τα ρέστα σας την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης με την πιστωτική ασφυξία. Απογοητευτήκατε ήρθε το δημοψήφισμα ήρθαν οι εκλογές και ο λαός σας κατέταξε στην θέση της αντιπολίτευσης και μας έδωσε εντολή για τέσσερα χρόνια.

Παίξατε τα ρέστα σας ότι δεν θα κλείσει η πρώτη αξιολόγηση πάλι ηττήθηκα  και τώρα επιχειρείτε για άλλη μια φορά το ίδιο έργο και το επιχειρείτε  φυσικά στηρίζοντας και στηριζόμενοι απ’ αυτούς οι οποίοι για πρώτη φορά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη να πληρώσουν.

Όμως πια δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα έχετε βγει στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό κέντρο εξουσίας της μεταπολιτευτικής περίοδου το δίκτυο εξουσίας που οικοδόμησαν οι καναλάρχες μαζί με τις τράπεζες και τα δικά σας κόμματα.

Τολμάτε εσείς και κουνάτε το δάχτυλο στην αριστερά και μιλάτε για ηθικό πλεονέκτημα, τα κόμματα που έπαιρναν θαλασσοδάνεια αλλά και οι ημέτεροι.

Τα κόμματα της Siemens του Χριστοφοράκου των υποκλοπών, του Τσοχατζόπουλου, της παράγκας και όλων των άλλων σκανδάλων τολμάτε εσείς να σηκώνεται το δάχτυλο.

Απειλείτε υπουργούς, προσπαθείτε να χειραγωγήσετε την δικαιοσύνη, απειλείτε δημόσιους  υπάλληλους που πήραν μέρος  στο διαγωνισμό φτάσατε μέχρι το σημείο να τάξετε στους καναλάρχες ότι θα γυρίσετε τα λεφτά που έδωσαν πίσω. Κάνετε ότι μπορείτε για να απονομιμοποιήσετε το διαγωνισμό.

Όταν ο Καλογρίτσας ζήτησε διευκόλυνση έφυγε το επόμενο λεπτό σε αυτό τον τόπο θα μάθουν όλοι ότι οι νόμοι ισχύουν το ίδιο για όλους.

Τώρα τι έχετε να πείτε έγινε ΣΥΡΙΖΑ ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης μήπως είναι ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκου ή μήπως είναι ΣΥΡΙΖΑ ο Αλαφούζος τώρα που πήρε την άδεια.       Ότι  και να κάνετε όσο και αν φωνάζετε οι φίλοι σας θα πληρώσουν ήδη τα χρήματα που έχουν δώσει θα δοθούν στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Μόνο συκοφαντίες ψεύδη και θεσμικές εκτροπές από την αξιωματική αντιπολίτευση».

Τι είπε για την αξιολόγηση

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την αξιολόγηση υποστηρίζοντας πως κλείνει οριστικά ο κύκλος της πρώτης αξιολόγησης και θα εκταμιευθούν τα 2,8 δις ευρώ.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα έσοδα θα πάνε καλά και υπέρ αποδίδουν και έχουμε μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το τρίτο τρίμηνο του 16.  το 17 αναμένουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα προσεγγίζουν το 3%.

Για πρώτη φορά έχουμε μείωση της ανεργίας,  μειώθηκε κατά τέσσερις μονάδες από τότε που πήραμε την κυβέρνηση η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της ενώ το ζήτημα του χρέους για πρώτη φορά δεν είναι αντικείμενο συζήτησης εδώ στην ολομέλεια αλλά σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και μέχρι το τέλος του χρόνου περιμένουμε θετικές ειδήσεις και από αυτό το μέτωπο.

Στη δεύτερη αξιολόγηση θα διαπραγματευτούμε αποφασιστικά ώστε η χώρα να αποκτήσει θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της εργασίας να αποκατασταθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις που οι κυβερνήσεις της πενταετίας της καταστροφής κατήργησαν την προηγούμενη περίοδο.

Και σ´ αυτή τη μάχη ξέρουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι απέναντι. Πέρυσι κιόλας υποστηρίζατε τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών θυμάμαι την συνέντευξη σας κύριε Μητσοτάκη αλλά και την ομιλία σας στη Θεσσαλονίκη όπου επαναλάβατε ότι σκοπεύετε να διεκδικήσετε χαμηλότερα πλεονάσματα με αντάλλαγμα σαρωτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και το τι σημαίνει στη γλώσσα σας μεταρρυθμίσεις το γνωρίζουν όλοι και το θυμούνται.  Απολύσεις απορύθμιση της αγοράς εργασίας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν έρχεστε ως κατήγορος αλλά ως κατηγορούμενος για τα θέματα διαπλοκής.

Με ένα πολύ σύντομο σχόλιο, επειδή η συζήτηση διεξάγεται για την Παιδεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε όσα είπε ο πρωθυπουργός για τη διαπλοκή. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στον Αλέξη Τσίπρα «Δεν έρχεστε ως κατήγορος αλλά ως κατηγορούμενος για τα θέματα διαπλοκής».

Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε: «Ο λογογράφος σας προφανώς έμπλεξε τις ομιλίες σας και σας έδωσε την ομιλία που κάνατε πριν από 3 μήνες σαν να μην ακούσατε τίποτα για τον Καλογρίτσα και την Τράπεζα Αττικής. Σε αυτήν την αίθουσα δεν έρχεστε ως κατήγορος αλλά ως κατηγορούμενος για τα θέματα διαφάνειας και διαπλοκής, αν θέλετε ελάτε αύριο το πρωί σε προ ημερησίας για τα θέματα διαφάνειας αλλά την τελευταία φορά δεν σας πήγε και τόσο καλά…

 

Διαφήμιση