HomeΕΛΛΑΔΑΤσίπρας για ΝΔ: Συκοφαντίες, ψεύδη και θεσμικές εκτροπές

Τσίπρας για ΝΔ: Συκοφαντίες, ψεύδη και θεσμικές εκτροπές

Διαφήμιση

«Δυστυχώς πλέον, το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των συστημικών Μέσων που στηρίζει απειλεί να καλύψει τα πάντα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στο κόμμα της ΝΔ.

Και σημείωσε: Η ΝΔ είναι απέναντι στον αγώνα να σπάσουμε το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής. Εδώ και ένα μήνα παίζεται από το παλιό πολιτικό σύστημα και τα συστημικά Μέσα που το στηρίζουν, το παιχνίδι της “αριστερής παρένθεσης”.

«Σε αυτόν τον τόπο ακούστε το καλά θα μάθουν όλοι και πρώτα απ’ όλα εσείς ότι ο νόμος ισχύει για όλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα της Attica Bank είπε: «Οσο κι αν ψάξετε δεν θα βρείτε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση πίσω από κανένα δάνειο. Τους εαυτούς σας θα βρείτε. 200 εκατ, ευρώ οφείλει η ΝΔ και άλλα τόσα το ΠΑΣΟΚ».

Και σημείωσε:«Σύντομα έρχεται το πόρισμα της εξεταστικής για δάνεια σε μέσα ενημέρωσης και πολιτικά κόμματα και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος. Ο,τι και να κάνετε οι φίλοι και οι προστατευόμενοί σας θα περάσουν από το ταμείο και θα πληρώσουν».

Επίσης, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει προστρέξει από πέρυσι να υποστηρίξει τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών λέγοντας: Μεταρρυθμίσεις για τη ΝΔ σημαίνουν απολύσεις, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους.

Μιλώντας για το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης τόνισε ότι θα κλείσει στην ώρα της και το ζήτημα του χρέους είναι για πρώτη φορά αντικείμενο συζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «τα 255 εκατ. ευρώ (έσοδα που θα προκύψουν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες) ήδη διοχετεύονται για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Ήδη 15.000 περισσότερα παιδιά θα πάνε φέτος στους Παιδικούς Σταθμούς. Ήδη ξεκινά η στήριξη των Νοσοκομείων με 4000 νοσηλευτές, ήδη ξεκινά πρόγραμμα στήριξης νέων διδακτόρων».

Εισερχόμενος στην ουσία της προ ημερησίας συζήτησης, στο θέμα της Παιδείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός συνέχισε να εξαπολύει βέλη εναντίον της ΝΔ.

Δεν είστε με την ποιότητα, αλλά με συγκεκριμένα συμφέροντα και στον χώρο της εκπαίδευσης, είπε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης που άσκησαν προηγουμένως κυβερνητική εξουσία.

Έκανε επίσης λόγο για ιδιαίτερες σχέσεις με ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και τους επέκρινε ότι «είστε με τα ακριβά σχολεία των λίγων».

«Όλα όσα εξαγγείλατε στη ΔΕΘ, και δεν το αποκρύπτετε, μάλλον προϋποθέτουν νέες περικοπές στην Παιδεία. Πείτε μας, ποια ευρωπαϊκή χώρα θα έδινε 1,8% του ΑΕΠ της για την Παιδεία και θα ήθελε να ονομάζεται ευρωπαϊκή;» διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός.

«Αποκαταστήσαμε την κανονικότητα στα σχολεία μας, μετά από 7 χρόνια. Πρώτη φορά άνοιξαν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές» τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει πως πρώτη φορά εφαρμόστηκε ο νόμος για προσλήψεις 9100 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Μιλώντας για το μάθημα των Θρησκευτικών ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν μπορεί πια να έχει ομολογιακό χαρακτήρα αλλά ούτε οι ώρες του μειώνονται, ούτε μάθημα επιλογής γίνεται, ούτε χάνεται η αναφορά στο ορθόδοξο θρησκευτικό δόγμα».

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι στις μέρες μας, που στα σχολεία μας φοιτούν παιδιά που δεν ανήκουν σε ένα μόνο δόγμα, οφείλει να κάνει τους μαθητές να κατανοήσουν τη θρησκευτικότητα ως πτυχή της κοινωνικής πραγματικότητας.

Στον διάλογο που συνεχίζεται, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, είναι ευπρόσδεκτες οι θέσεις της Εκκλησίας, εξέφρασε τον σεβασμό προς την Εκκλησία, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι ρόλοι στον διάλογο πρέπει να είναι διακριτοί.

Real.gr

Διαφήμιση