HomeΚΡΗΤΗΑπελευθέρωση θαλάσσιας χελώνας…. που είχε εντοπιστεί στα νερά της Λευκάδας

Απελευθέρωση θαλάσσιας χελώνας…. που είχε εντοπιστεί στα νερά της Λευκάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η θαλάσσια χελώνα με το όνομα “Βασιλεία” πρόκειται και πάλι να ελευθερωθεί, καθώς είχε εντοπιστεί εξουθενωμένη στα νερά της Λευκάδας τον περασμένο Ιούλιο.

Η απελευθέρωση θα λάβει χώρα σήμερα στις 11 το πρωί στην παραλία ωοτοκίας στον Αδελιανό Κάμπο στο Ρέθυμνο.

Μια από τις καλύτερες εποχές του χρόνου φτάνει στο τέλος της. Η περίοδος ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας ολοκληρώνεται και αγκαλιάζεται με τις 5.446 φωλιές που καταγράφηκαν και προστατεύθηκαν σε όλη την Ελλάδα από τους εθελοντές του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ.

Στην Κρήτη αυτός ο όμορφος κύκλος της αναπαραγωγής που περιλαμβάνει την ωοτοκία, την γέννηση και το πρώτο ταξίδι των νεοσσών ολοκληρώνεται με ότι πιο όμορφο μπορεί να συμβεί κατά την περίοδο αυτή, την απελευθέρωση μιας αποθεραπευμένης θαλάσσιας χελώνας.

Η ιστορία της: Ένα όνομα συχνά έχει μια σημασία και σχεδόν πάντα μια ιστορία. Κάπως έτσι η ιστορία της «Βασιλείας», μιας ενήλικης θηλυκής θαλάσσιας χελώνας μήκους 68 εκ. ξεκινά όταν εντοπίστηκε εξουθενωμένη στα νερά του Ιονίου στην Λευκάδα στις 15 Ιουλίου 2016.

Οι θαλάσσιες χελώνες κάθε 15-30 λεπτά ανεβαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας παίρνουν αναπνοή και καταδύονται.

Η «Βασιλεία» δεν καταδυόταν και καθώς ήταν πολύ αποδυναμωμένη μεταφέρθηκε στη Γλυφάδα, στο Κέντρο Διάσωσης του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ όπου και περιθάλφθηκε με τη βοήθεια των εθελοντών του Κέντρου.

Η στιγμή της επιστροφής: Κάθε μια απελευθέρωση θαλάσσιας χελώνας δημιουργεί συναισθήματα ανακούφισης και χαράς σε όλους τους ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί καθημερινά επί μήνες για να τη φροντίσουν σε βαθμό που να μπορεί να επιστρέψει 100% υγιής στη θάλασσα.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού και σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Rithymna Beach Hotel του ομίλου Aquilla Hotels and Resorts και τον Δήμο Ρεθύμνης σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στην απελευθέρωση της αποθεραπευμένης θαλάσσιας χελώνας, «Βασιλείας».

Η παρουσία σας θα τιμήσει ιδιαιτέρως την ομάδα εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ στην Κρήτη και θα ολοκληρώσει τη σεζόν με τον αποχαιρετισμό της «Βασιλείας» και την έναρξη του ταξιδιού της στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση