HomeΚΡΗΤΗΣυνεργασία Περιφέρειας – τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Συνεργασία Περιφέρειας – τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μόνο με τη συνεργασία, τις συνέργειες ανάμεσα στις υπηρεσίες της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, των φορέων, των υπηρεσιών αλλά και των εθελοντικών οργανώσεων μπορούν να  αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και έγκαιρα οι συνέπειες ενός έκτακτου γεγονότος όπως είναι μια φυσική καταστροφή. Αυτό τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην εκδήλωση-διάλεξη του  καθηγητή  Γεωλογίας και προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιου Λέκκα, με θέμα: «ΝaTech vs Hotels – Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την Αντιμετώπιση Σεισμών και Πυρκαγιών σε Ξενοδοχειακό Περιβάλλον», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συνεχάρη τη διοίκηση του ξενοδοχείου και τους εργαζόμενους που οργανώνουν την «5η διήμερη ετήσια Άσκηση-Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών» επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρόληψης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών θα πρέπει να επεκταθούν στο ιδιωτικό τομέα προς ενημέρωση των εργαζομένων.

perifereia fysikes katastrofes2

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε σύντομο χαιρετισμό του αναφερόμενος στην εκδήλωση ανέφερε: «Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία μιας ιδιωτικής επιχείρησης που σε επίπεδο πρόληψης κάνει ένα σημαντικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση μιας φυσικής καταστροφής. Ως Περιφέρεια έχουμε προχωρήσει σε συγκεκριμένο σχεδιασμό με τη συνεργασία, την συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, φορέων, βεβαίως τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας και τους πολίτες. Η συνεργασία μας με την Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Λιμεναρχείο, Στρατό, εθελοντές, είναι άριστη και η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο, στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, την υλοποίηση του σχεδιασμού που υπάρχει για την αντιμετώπιση ενός έκτακτου γεγονότος».

Αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο Creta Maris πρόκειται να πραγματοποιηθεί άσκηση εκκένωσης των χώρων του λόγω σεισμού, κατάρρευσης τοιχοποιίας και ταυτόχρονης πρόκλησης φωτιάς σε μέρος των εγκαταστάσεών του.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών,  του Τμήματος  Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Δρ. Ευθύμιου Λέκκα.

Στην σημερινή πρώτη ημέρα της διήμερης εκδήλωσης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, φορέων, υπηρεσιών, καθώς επίσης το στέλεχος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Κρίθινου.

perifereia fysikes katastrofes

Διαφήμιση
Διαφήμιση