HomeΚΟΣΜΟΣΟ ηγέτης της Μπόκο Χαράμ δηλώνει ότι είναι «απολύτως καλά»

Ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ δηλώνει ότι είναι «απολύτως καλά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ηγέτης της τζιχαντιστικής, νιγηριανής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, δηλώνει ότι είναι «απολύτως καλά» σε ένα νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή για να διαψεύσει τις ένοπλες δυνάμεις που ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι τον τραυμάτισαν σοβαρά τον περασμένο μήνα.

«Είπατε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι με τραυματίσατε ή με σκοτώσατε. Όμως είμαι τυχερός, η υγεία μου είναι πολύ καλή και είμαι ασφαλής. Είμαι απολύτως καλά» λέει ο Σεκάου στο 40λεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube.

Στα τέλη Αυγούστου ο στρατός υποστήριξε ότι ο ηγέτης της οργάνωσης υπέστη ένα «μοιραίο πλήγμα» σε αεροπορική επιδρομή στο δάσος της Σαμπίσα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται ακόμη και να είναι νεκρός. Στο νέο βίντεο ο Σεκάου μοιάζει να είναι καλά και στο τέλος, για να επιβεβαιώσει ότι η καταγραφή έγινε πρόσφατα, δείχνει σε ένα ισλαμικό ημερολόγιο την ημερομηνία, που αντιστοιχεί στην 25η Σεπτεμβρίου 2016.

Μιλώντας πότε στη γλώσσα χάουσα, πότε στα αραβικά, πότε στα αγγλικά ή σε διαλέκτους της βορειοανατολικής Νιγηρίας, ο Σεκάου εξαπολύει απειλές εναντίον του προέδρου της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ζήτησε τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των μαθητριών που είχαν απαχθεί από το σχολείο τους στο Τσίμποκ πριν από δύο χρόνια. «Δεν θα σας δώσουμε τα κορίτσια σας. Αν θέλετε να σας τα παραδώσουμε, δώστε μας τους αδελφούς μας», ακούγεται να λέει.

Ο αριθμός των βίντεο που δημοσιοποιεί η Μπόκο Χαράμ έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η οργάνωση εμφανίζεται διχασμένη και η ηγεσία του Σεκάου αμφισβητείται. Στις αρχές Αυγούστου το Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο έχει ορκιστεί πίστη ο Σεκάου, όρισε έναν νέο «ουάλι» (αρχηγό) της Μπόκο Χαράμ, τον Άμπου Μοσάμπ Αλ Μπαρνάουι, γιο του ιδρυτή της οργάνωσης, του Μοχάμεντ Γιουσούφ. Μία εβδομάδα αργότερα όμως ο Σεκάου επανεμφανίστηκε δηλώνοντας ότι αυτός είναι ο ηγέτης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση