HomeΚΡΗΤΗΗ δουλειά με τις «φούντες», το εξιλαστήριο θύμα και τα τεράστια κέρδη από την “επιχείρηση”

Η δουλειά με τις «φούντες», το εξιλαστήριο θύμα και τα τεράστια κέρδη από την “επιχείρηση”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναμφισβήτητα το πλήγμα που κατάφερε η τοπική ΕΛ.ΑΣ. στην καλλιέργεια και διακίνηση κρητικού χασίς, ήταν μεγάλο, μετά την υπόθεση με τα 4.800 δενδρύλλια, που εντόπισε και εκρίζωσε μέσα σε θερμοκήπιο στο Αντισκάρι.

Ωστόσο οι έρευνες των αρχών δε σταματούν μόνο στον εντοπισμό των χιλιάδων δενδρυλλίων και της μίας σύλληψης που έγινε, αλλά συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και προσεχτικές κινήσεις, ώστε να αρχίσει να ξεπλέκεται το κουβάρι της πολύ καλά οργανωμένης “επιχείρησης”, που είχε στηθεί με τζίρο αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

xasis

Η συμμετοχή κι άλλων ατόμων, τα οποία διαφεύγουν ακόμη της σύλληψης είναι δεδομένη, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου χαρακτηρίζεται ως ένα άτομο υπεράνω υποψίας, στο οποίο τίποτα δεν προ έδιδε παράνομη δραστηριότητα.

Μάλιστα όπως ο ίδιος έχει αναφέρει στις καταθέσεις του δε γνώριζε τι καλλιεργείτο μέσα στο θερμοκήπιο, αφού είχε ενοικιάσει το χώρο σε συγχωριανό του.

xasis1

Την ίδια ώρα και η οικογένεια του δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει, αν και συγγενικό του πρόσωπο είχε ακριβώς το διπλανό χωράφι από εκείνο που ήταν το θερμοκήπιο.

Ο Αλβανός “φύλακας-άγγελος” του θερμοκηπίου

Βασικό ρόλο στην όλη υπόθεση φαίνεται ότι έπαιζε ο Αλβανός, που νυχθημερόν, με το δάχτυλο στη σκανδάλη, φυλούσε τη φυτεία από τυχόν “αδιάκριτα” βλέμματα.

Μόλις αντιλήφθηκε ότι ο αστυνομικός κλοιός έσφιγγε γύρω του, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που είχε στηθεί στην ευρύτερη περιοχή, έφυγε άρον-άρον για να μην καταλήξει με χειροπέδες.

xasis2

Μέσα και έξω από το θερμοκήπιο εντοπίστηκε το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο περιέχει προσωπικά του στοιχεία, η γεμάτη καραμπίνα, έτοιμη προς χρήση, αλλά και άλλα αντικείμενα που του ανήκαν.

Μάλιστα αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι την ώρα που έκαναν “ντου” οι αστυνομικοί, ο Αλβανός δεν είχε κοντά του το όπλο, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση, θα είχε ρίξει κατευθείαν… στο ψαχνό.

Η οικονομική ζημία

Οι αρχές έφτασαν στην εξάρθρωση αυτής της μεγάλης υπόθεσης, μετά από πληροφορίες που έκαναν λόγο για παράνομες δραστηριότητες συγκεκριμένων ατόμων και επιστάμενες έρευνες στην περιοχή μέχρι να να βρεθεί η κατάλληλη ώρα για να επέμβουν.

Η οικονομική ζημία εκείνων που κρύβονται πίσω από τα χιλιάδες χασισόδεντρα είναι τεράστια, καθώς μιλάμε για κέρδη, που φτάνουν μέχρι και τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

xasis3

Μάλιστα είχαν φροντίσει τα δενδρύλλια να μην έχουν φυτευτεί όλα μαζί την ίδια περίοδο, προκειμένου η συγκομιδή να γίνεται σταδιακά και να μπορούν να “σπρώχνουν” τις ποσότητες στην αγορά τμηματικά, ώστε και οι πελάτες τους να μην “ξεμένουν”, αλλά και οι ίδιοι να μην “στεγνώνουν” από ρευστό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση