HomeΚΡΗΤΗΜεγάλο το ενδιαφέρον των πολιτών για το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο

Μεγάλο το ενδιαφέρον των πολιτών για το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται, με μεγάλη επιτυχία, οι Εργασίες του 12ου Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου με κεντρικό θεματικό άξονα τις «μετακινήσεις», όπως αποδεικνύεται από το πλήθος του ενδιαφερόμενου κοινού που παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις συνεδρίες στα τρία καθιερωμένα τμήματά του (προϊστορική-αρχαία ελληνική, βυζαντινή-μεσαιωνική, νεότερη ιστορία) στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Φωτ_2 1

Σήμερα, όπως και χθες, χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και οι επτά συνεδριακές αίθουσες: δύο για τις εργασίες που αφορούν στην κρητική αρχαιότητα (στους προϊστορικούς και κλασικούς χρόνους), δύο για τους μέσους χρόνους (Βυζάντιο και ενετοκρατία), μία για τους νεότερους χρόνους (από την πρώιμη Οθωμανική περίοδο έως τα τέλη του 20ού αι.), μία για τις αναρτημένες ανακοινώσεις, όπου σήμερα αναπτύσσονται τα posters του Β΄ και Γ΄ Τμήματος, και μία για τα εργαστήρια του Β΄ Τμήματος με έμφαση στην περίοδο της Βενετικής κυριαρχίας.

Η θεματολογία των σημερινών συνεδριών εστιάζει για το Τμήμα Α΄ στην κινητικότητα πληθυσμών, θεσμών, υλικών αγαθών και λατρευτικών πρακτικών, για το Τμήμα Β΄ στις κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις από τον 11ο έως τον 17ο αι. και για το Τμήμα Γ΄ στην οικονομική πολιτική και κοινωνική ιστορία και το ζήτημα των ταυτοτήτων.

Φωτ_3 1

Οι αυριανές συνεδρίες περιλαμβάνουν ανακοινώσεις για την τέχνη και τα πρώιμα στάδια της κρητικής αρχαιολογίας (19ος-20ός αι.) στο Α΄ Τμήμα, για την κρητική λογοτεχνία της βενετσιάνικης περιόδου στο Β΄ Τμήμα και για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το κρητικό γλωσσικό ιδίωμα στο Γ΄ Τμήμα.

Οι συνεδρίες είναι ανοικτές για τους ενδιαφερόμενους ακροατές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση