HomeΚΡΗΤΗΕντυπωσίασαν τα επιτεύγματα νανοτεχνολογίας του Ι.Τ.Ε. στον Ροταριανό Όμιλο

Εντυπωσίασαν τα επιτεύγματα νανοτεχνολογίας του Ι.Τ.Ε. στον Ροταριανό Όμιλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντυπωσίασε με την ομιλία – παρουσίασή του ο ερευνητής του τμήματος Ηλεκτρονικής Δομής και LAZER του Ι.Τ.Ε., Δρ Βασίλης Μπίνας, ο οποίος και μίλησε στα μέλη και τους φίλους του Ρ. Ο. Ηρακλείου για τα σημαντικά επιτεύγματα του τμήματος.

roh-ite-1 1

Ειδικότερα, ο Δρ Β. Μπίνας παρουσίασε ένα νέο υλικό βαφής εσωτερικών χώρων που έχει δημιουργηθεί μέσω της νανοτεχνολογίας από την συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα και το οποίο χρησιμοποιούμενο ως επίχρισμα, καταφέρνει να «καθαρίζει» τους κλειστούς χώρους από τους ρύπους και την ατμοσφαιρική μόλυνση.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό υλικό, με πολλές εφαρμογές, που «ενεργοποιείται» με το τεχνητό φως και έχει μάλιστα χρησιμοποιηθεί και στο βάψιμο του εσωτερικού τμήματος της νέας σήραγγας της Σταλίδας, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

roh-ite-4 1

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο υλικό έχει κατοχυρωθεί και έχει παρουσιαστεί διεθνώς, ενώ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών από την Κίνα και τις Η.Π.Α.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών, Δρ Γιώργος Κυριακίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να παραμένουν στην Ελλάδα οι ερευνητές για να μπορεί να προοδεύει η έρευνα και η καινοτομία, αλλά και για τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στον τομέα.

roh-ite-Binas 1 roh-ite-3 1

Προσκάλεσε επίσης τους Ροταριανούς στην Βραδιά Ερευνητή που θα πραγματοποιηθεί στο ΙΤΕ την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου για να δουν από κοντά τον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της τεχνολογίας.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, οι παρευρισκόμενοι συνεχάρησαν τους ερευνητές για την σπουδαία δουλειά τους, ενώ ακολούθησε ανοικτή συζήτηση με πολλές ερωτήσεις σχετικές με την χρήση και τις εφαρμογές του πραγματικά πρωτοποριακού αυτού υλικού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση