HomeΚΡΗΤΗΠαράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΥΠΕ Κρήτης από τους εργαζόμενους του ΠΑΓΝΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΥΠΕ Κρήτης από τους εργαζόμενους του ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ στην έδρα της ΔΥΠΕ Κρήτης για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, μεταξύ αυτών και η Παιδοψυχιατρική Κλινική.

Το ραντεβού έχει δοθεί για την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου τις 9 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ:

Μόλις 6 μήνες μετά από τα επίσημα εγκαίνια της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του Πα.Γ.Ν.Η. (04/03/2016) που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Πέτρου Γιαννουλάτου και λίγες μέρες πριν την λήξη των συμβάσεων, οι εργαζόμενοι της για ακόμα μια φορά έρχονται αντιμέτωποι με το αβέβαιο μέλλον της συγκεκριμένης κλινικής. Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας για τη στελέχωση της κλινικής με μόνιμο προσωπικό το μόνο που έγινε ήταν να ανακοινωθούν προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού (από τους κυλιόμενους πίνακες) πετώντας έξω τους ήδη εργαζόμενους νοσηλευτές, καθώς και η κάλυψη των υπολοίπων ειδικοτήτων (παιδοψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτής) στο απώτερο μέλλον. Η πρόταση της διοίκησης για παράταση των συμβάσεων δεν φαίνεται να υλοποιείται καθιστώντας αμφίβολη τη λειτουργία της κλινικής μετά τις 26/9  (ημερομηνία λήξης των συμβάσεων).

Το σωματείο εργαζομένων του Πα.Γ.Ν.Η. επανειλημμένα είχε καταστήσει υπευθύνους διαχρονικά το υπουργείο Υγείας, τη ΔΥΠΕ και τις διοικήσεις του νοσοκομείου οι οποίοι έστησαν την κλινική μέσω ΕΣΠΑ, συνέχισαν τη λειτουργία της με εργαζόμενους με μπλοκάκι και τώρα αφού τους χρησιμοποίησαν με όλες αυτές τις αντεργατικές εργασιακές σχέσεις, τους πετάνε χωρίς να τους δώσουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στη δουλειά με μόνιμη εργασιακή σχέση αξιοποιώντας και την εμπειρία τους. Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα κόμματα που αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα δεν είναι προτεραιότητα η υγεία των παιδιών μας, αλλά η εξοικονόμηση χρημάτων που θα καταλήξουν στις τσέπες των λίγων και ισχυρών.

Μέχρι σήμερα η κλινική συνέχισε τη λειτουργία της χάρη στον αγώνα των ίδιων των εργαζομένων και του σωματείου. Μια κλινική που εξυπηρετεί όλο το νότιο Αιγαίο και που αποδεδειγμένα, έστω και για ένα μικρό διάστημα, λειτούργησε υποδειγματικά σε αντίξοες συνθήκες. Η λειτουργία της στηρίχθηκε  στους εργαζομένους με μπλοκάκι και στην κάλυψη βαρδιών μέσω της υπερωριακής απασχόλησης του λιγοστού μονίμου προσωπικού.

Η πραγματική ανάγκη για μια σύγχρονη παιδοψυχιατρική κλινική στο Πα.Γ.Ν.Η., ικανή να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση των ειδικών περιστατικών και στην ασφαλή νοσηλεία παιδιών και εφήβων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων δεν ικανοποιείται με ευκαιριακές, αποσπασματικές λύσεις με προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξης. Ούτε προφανώς με τις εξαγγελθείσες λιγοστές προσλήψεις.

Το ΔΣ του σωματείου θα πάρει όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται και μαζί με τους λαϊκούς φορείς της περιοχής μας θα διεκδικήσει σύγχρονη παιδοψυχιατρική κλινική, με επαρκείς προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού, ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού. Καλούμε τη διοίκηση της Υ.ΠΕ. και του υπουργείου να δώσουν άμεσα λύση για τη συνέχιση λειτουργίας της κλινικής με το μόνιμο προσωπικό που τη στελέχωσε, καθώς επίσης και με νέες προσλήψεις για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου δημόσιου φορέα.

Η ευθύνη του υπουργείου Υγείας, της 7ης Υ.ΠΕ. και της διοίκησης του Πα.Γ.Ν.Η. για τυχόν μετατροπή της κλινικής σε νοσοκομείο ημέρας, προκειμένου να εξυπηρετεί κάποια περιστατικά τις πρωινές ώρες με το εναπομείναν προσωπικό, είναι τεράστια.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ θα πραγματοποιήσουν τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9 ΣΤΙΣ 9:00 πμ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ 7ης Υ.ΠΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ:

– Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.

– Προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη, σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς αμοιβές και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

– Πλήρη χρηματοδότηση των αναγκών του Πα.Γ.Ν.Η. από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση