HomeΥΓΕΙΑΔίαιτα χωρίς στερήσεις –Τρία κόλπα για να πετύχει

Δίαιτα χωρίς στερήσεις –Τρία κόλπα για να πετύχει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Aκούμε συχνά κάποιους ανθρώπους να λένε με περηφάνεια ότι έχασαν βάρος χωρίς να κάνουν δίαιτα. Κοιτάζοντας τα δικά μας κιλά, καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Κι όμως, μπορούμε να χάσουμε κιλά, χωρίς δίαιτα. Υπάρχουν κάποιοι δοκιμασμένοι τρόποι γι’αυτό και αν τους ακολουθήσουμε, τότε τα κιλά θα εξαφανιστούν και δεν θα επανέλθουν, όπως γίνεται συνήθως με τις δίαιτες.

Πώς αδυνατίζει κάποιος χωρίς να στερηθεί και να υποφέρει; Υπάρχουν κάποιοι χρυσοί κανόνες:

1: Σεβασμός στο βιολογικό ρολόι

Η πρώτη ενδεδειγμένη συμβουλή είναι να ακούμε το σώμα μας και να σεβόμαστε το βιολογικό μας ρολόι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε τη σωστή στιγμή. Χρονοδιατροφή, ονομάζεται αυτό, μια λέξη λίγο βάρβαρη, αλλά σημαντική:

Παίρνουμε κάτι για πρωινό, 1 ώρα αφότου ξυπνήσουμε

4-6 ώρες αργότερα, παίρνουμε ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτείνες

5 ώρες αργότερα τρώμε ένα φρούτο

Τρώμε βραδυνό μόνο αν πεινάμε

Αυτή η διανομή γευμάτων μέσα στην ημέρα επιτρέπει στον οργανισμό να χωνέψει τις τροφές, χωρίς ποτέ να είναι υπερχορτάτος.

  1. Δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας για να φάμε

Φαγητό στο πόδι, στα αρπαχτά, ή τρέχοντας, ακόμη κι αν είμαστε τρομερά απασχολημένοι, δεν βοηθά στην απώλεια βάρους. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε λίγο χρόνο για να φάμε. Κι αυτό γιατί το στομάχι μας θέλει 20 λεπτά για να νιώσει χορτάτο. Επομένως αν καταβροχθίσουμε ό,τι υπάρχει μπροστά μας, σε χρόνο ρεκόρ, το στομάχι δεν θα έχει ακόμη καταλάβει ότι φάγαμε υπερβολικά.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να πάρουμε χρόνο. Μασάμε αργά, για να περάσει η ώρα, και να δώσει το στομάχι εντολή ότι χόρτασε, με λιγότερες τροφές. Ανάμεσα σε κάθε μπουκιά πρέπει να αφήνουμε το πηρούνι, να παίρνουμε μια ανάσα, λίγο χρόνο και μετά συνεχίζουμε την επόμενη, αργά. Πρόκειται για έναν τρόπο που όταν γίνει συνήθεια (θέλει προσπάθεια στην αρχή) θα ξανακάνει το φαγητό απόλαυση, όχι αγώνα δρόμου.

  1. Ο μεγάλος εχθρός είναι το «τσίμπημα»

Πολλοί διαμαρτύρονται ότι δεν χάνουν κιλά παρότι δεν τρώνε. Ναι, αλλά τσιμπάνε όλη την ημέρα. Είναι η χειρότερη συνήθεια που πρέπει να χάσουμε, και τότε τα κιλά θα λιώσουν από μόνα τους. Το «τσίμπημα» δεν απαγορεύεται, αρκεί να είναι έξυπνο: όταν νιώθουμε πείνα ή λαιμαργία, μπορούμε να πιούμε ένα τσάι, να φάμε ένα μήλο, να τσιμπήσουμε 5 καρύδια ή αμύγδαλα, ένα ξηρό φρούτο, μια κομπόστα χωρίς ζάχαρη.  Kαι μην ξεχνάμε: το να φάμε ένα κομμάτι σοκολάτα δεν κάνει κακό.

Το μυστικό στην απώλεια κιλών δεν είναι να μετράμε όλη την ημέρα θερμίδες, αλλά να επιβάλλουμε εμείς στον εαυτό μας τι θα τρώει. Η ικανοποίηση και η απόλαυση, όταν ανακτήσουμε αυτόν τον επανέλεγχο, είναι, πραγματικά, μεγαλύτερες και από το ίδιο το φαγητό…

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση