HomeΚΟΣΜΟΣΕξάχρονος προσφέρει σπίτι στο «αγόρι του ασθενοφόρου» από τη Συρία

Εξάχρονος προσφέρει σπίτι στο «αγόρι του ασθενοφόρου» από τη Συρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Άλεξ, ένας 6χρονος Αμερικανός, προσφέρει με επιστολή του στον Μπαράκ Ομπάμα ένα σπίτι στο «αγόρι του ασθενοφόρου» από τη Συρία. Η φωτογραφία και το βίντεο που δείχνουν τον ματωμένο Ομράν μέσα στο ασθενοφόρο αναρτήθηκε χιλιάδες φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 6χρονος Άλεξ από τη Νέα Υόρκη αναφέρει στην επιστολή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο: «Αγαπητέ πρόεδρε Ομπάμα, θυμάστε το αγόρι που τον μετέφερε το ασθενοφόρο στη Συρία;»

«Μπορείτε σας παρακαλώ να πάτε να τον πάρετε και να τον φέρετε στο σπίτι μας. Θα σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του δώσουμε μια οικογένεια και θα γίνει αδελφός μας» σημειώνει ο μικρός Άλεξ στην επιστολή, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

«Στο σχολείο μου έχω έναν φίλο από τη Συρία, τον Ομάρ. Θα τον συστήσω (τον Ομράν) στον Ομάρ και μπορούμε να παίζουμε όλοι μαζί» αναφέρει στην επιστολή του ο Άλεξ.

«Καθώς δεν θα φέρει μαζί του παιχνίδια και δεν έχει παιχνίδια, η Κάρθιν θα μοιραστεί μαζί του το μεγάλο ριγέ λευκό-μπλε λαγό της. Και εγώ θα μοιραστώ το ποδήλατό μου και θα του μάθω να κάνει ποδήλατο» προσθέτει ο 6χρονος Νεοϋορκέζος.

6XRONOS OMPAMA

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στις φράσεις του Άλεξ στη διάρκεια της ομιλίας του -για τελευταία φορά ως πρόεδρος- στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Θα έπρεπε όλοι να είμαστε περισσότερο σαν τον Άλεξ» είπε ο αμερικανός πρόεδρος. «Φανταστείτε πώς θα ήταν ο κόσμος εάν ήμασταν (περισσότερο σαν αυτόν). Φανταστείτε πόσο πόνο θα μπορούσαμε να απαλύνουμε και πόσες ζωές θα μπορούσαμε να σώσουμε» τόνισε ο Ομπάμα.

Η επιστολή, σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος, προέρχεται από ένα παιδί «που δεν έχει μάθει να είναι κυνικό ή καχύποπτο ή φοβισμένο».

Tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση