HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Ελληνική βραδιά» με τον Άγγελο Αρβανίτη

«Ελληνική βραδιά» με τον Άγγελο Αρβανίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου  θα πραγματοποιηθεί στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) ένα πάντρεμα της ρεμπέτικης και της ροκ μουσικής από τον Άγγελο Αρβανίτη, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου. Το βράδυ της Πέμπτης θα ακουστούν κομμάτια από την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο «12 ΜΗΝΕΣ» καθώς και άλλα τραγούδια. Η συναυλία έχει ώρα έναρξης τις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Άγγελος Αρβανίτης κατάγεται από τη Λευκάδα και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Κοντά στον παππού του Στράτο Καμενίδη έκανε τα πρώτα του βήματα. Από τα δεκατρία του κιόλας χρόνια άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την κιθάρα και το τραγούδι. Ανέκαθεν θυμάται τον εαυτό του να γράφει στίχους και να τους μελοποιεί.

Από μικρός είχε ανάμεικτα μουσικά ακούσματα. Από τη μια άκουγε Βαμβακάρη και Μπιθικώτση και από την άλλη Toto, Crocus και Pink Floyd. Για τον Άγγελο Αρβανίτη, ενώ φαινομενικά το ρεμπέτικο και το ροκ είναι δύο τελείως διαφορετικοί δρόμοι, στην πραγματικότητα μοιάζουν πολύ, αφού εμπεριέχουν πολλά κοινά μουσικά στοιχεία. Στην πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο «Δώδεκα Μήνες» επιχείρησε αυτό το πάντρεμα, προτείνοντας στον κόσμο κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει συνηθίσει να ακούει σήμερα. Στόχος του Άγγελου Αρβανίτη δεν είναι η γρήγορη επιτυχία και το εύκολο χρήμα. Αυτό που επιθυμεί και επιδιώκει είναι με σεβασμό και επαγγελματισμό να δημιουργήσει μουσική με ουσία και αντοχή στο χρόνο. Και δεν είναι καθόλου αυτοειρωνικός, αλλά ευχόμαστε προφητικός ο στίχος:

«για δες καιρό που διάλεξα να κάνω επιτυχία/στην εποχή της παρακμής και μες στην αδικία / εγώ με ρεμπετόλογα και με αρχαίους ήχους/ θε να γεμίσω με χρυσούς χιλιάδες άδειους τοίχους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση