HomeΚΡΗΤΗΗ Σοφία Δημοπούλου στην… Κρήτη – Παρουσιάζει το νέο της βιβλίο

Η Σοφία Δημοπούλου στην… Κρήτη – Παρουσιάζει το νέο της βιβλίο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το νέο της βιβλίο με τίτλο «Η ζωή απέναντι» παρουσιάζει στην Κρήτη η γνωστή συγγραφέας Σοφία Δημοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου θα γίνει παρουσίαση στον πολυχώρο αναψυχής και πολιτισμού Κήπος Café (Δημοτικός Κήπος Χανίων), στα Χανιά στις 20:00. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Βαρβάρα Περράκη, φιλόλογος- Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Χανίων.

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης (οδός 1821, αρ. 10), στο Ηράκλειο, στις 19:30.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στη δύσκολη και σκοτεινή περίοδο της χούντας, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, μεγαλώνει η Δάφνη, μοναχοκόρη ενός συντηρητικού δασκάλου. Όταν στο υπόγειο διαμέρισμα του σπιτιού της έρχεται μια άλλη οικογένεια, όλα αλλάζουν, όλα όσα θεωρούσε σταθερά στη ζωή της μεταβάλλονται: οι οικογενειακές σχέσεις, οι ιδέες, τα συναισθήματα, τα πρότυπα, το παρόν και το μέλλον.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα καχυποψίας και φόβου, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας αγωνίζονται, ερωτεύονται, ενηλικιώνονται, ωριμάζουν, ενώ απ’ το απέναντι σπίτι η γειτόνισσα η Ζωή παρακολουθεί τα πρόσωπα, υφαίνει έναν υπόγειο ιστό και επεμβαίνει ως καταλύτης στην εξέλιξη της ιστορίας.

Έτσι κι αλλιώς η ζωή έχει πάντα την τελευταία λέξη.

Αθήνα, 2014. Ένα τρακάρισμα θα γίνει η αφορμή να ξαναβρεθούν δύο γυναίκες, η Δάφνη και η Άννα. Κάποτε, σε μια θύελλα γεγονότων, οι ζωές τους είχαν διασταυρωθεί. Η συνάντησή τους θα ξεδιαλύνει γεγονότα που έμειναν για χρόνια ασαφή: οικογενειακά μυστικά έρχονται λίγο λίγο στην επιφάνεια, πολιτικά απόρρητα αποκαλύπτονται, οι αθώοι και οι ένοχοι του παρελθόντος αλλάζουν ρόλους.

SOFIA DHMOPOYLOY1

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

H Σοφία Δημοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, η καταγωγή της όμως είναι από τα Λουσικά, ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Εργάστηκε ως μηχανικός στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: Lapis lazuli, η πέτρα που λείπει (2012), Άλμα θα πει ψυχή (2013) και Σε σωστή ώρα νυχτώνει (2014).

Διαφήμιση
Διαφήμιση