HomeΚΡΗΤΗ“Έδεσαν” κάβους τα πλοία- Δεμένα στα λιμάνια για 48 ώρες

“Έδεσαν” κάβους τα πλοία- Δεμένα στα λιμάνια για 48 ώρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, μεταξύ αυτών και της Κρήτης, θα παραμείνουν τα πλοία, από σήμερα στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Το συνδικαλιστικό σωματείο των Ελλήνων ναυτικών, αντιδρά στη μείωση των επικουρικών συντάξεων των ναυτικών, ζητεί την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας αλλά και ναυτολογήσεις μέσω του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, με συγκροτημένα δικαιώματα αμοιβής και ασφάλισης.

Ήδη από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) είχε ζητήσει από τους ναυτεργάτες να βρίσκονται σε «πλήρη ετοιμότητα, ούτως ώστε συγκροτημένοι, οργανωμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων που συνεχώς διογκώνεται και διαρκώς απειλεί την ίδια την επαγγελματική μας υπόσταση».

Από τότε προειδοποιούσε με κινητοποιήσεις, καλώντας το Υπουργείο Ναυτιλίας, τις αρμόδιες αρχές και την εργοδοτική πλευρά «να σταματήσουν να προκαλούν και να παραβιάζουν κάθε σχετική διάταξη που προστατεύει τους Έλληνες ναυτεργάτες».

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προβεί σε τροποποιήσεις των δρομολογίων τους, ενώ όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους ταξιδιωτικά πρακτορεία.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση