HomeΚΟΣΜΟΣΦονική πορεία: Τουλάχιστον 100 οι νεκροί από τις ταραχές στο Κονγκό

Φονική πορεία: Τουλάχιστον 100 οι νεκροί από τις ταραχές στο Κονγκό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε «τουλάχιστον 100 ανέρχονται οι νεκροί» από τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν τη Δευτέρα και συνεχίστηκαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα Κινσάσα.

Οι ταραχές έγινε έπειτα από πορεία στην οποία κάλεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης εναντίον του προέδρου Ζοζέφ Καμπιλά, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το αντιπολιτευτικό κόμμα UDPS.

«Ο αριθμός των νεκρών στις δύο μέρες ανέρχεται σε πάνω από 100», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπρούνο Τσιμπαλά, εκπρόσωπος του κόμματος Ένωση για Δημοκρατία και Κοινωνική Πρόοδο.

Νωρίτερα σήμερα ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο για 32 νεκρούς στις δύο μέρες των ταραχών, ανάμεσα τους 28 πολίτες και τέσσερις αστυνομικούς.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα έπειτα από απόφαση της εκλογικής επιτροπής να επιδιώξει την αναβολή των επόμενων προεδρικών εκλογών που αναμένονται να διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

Ο Καμπιλά, σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου τον προεδρικό θώκο και η αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η καθυστέρηση διεξαγωγής των εκλογών είναι ένας ελιγμός για να παραμείνει στην εξουσία.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση