HomeΚΡΗΤΗΚορυφαία στιγμή για το Ηράκλειο: Πρεμιέρα σήμερα του Διεθνούς Κρητολογικού συνεδρίου

Κορυφαία στιγμή για το Ηράκλειο: Πρεμιέρα σήμερα του Διεθνούς Κρητολογικού συνεδρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για το Ηράκλειο και την Κρήτη θεωρείται το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Συνολικά 514 ερευνητές, μελετητές και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα παρουσιάσουν 361 πρωτότυπες επιστημονικές ανακοινώσεις, με αρχαιολογικό, ιστορικό και φιλολογικό ενδιαφέρον.

Αυτή τη φορά ο θεματικός άξονας στον οποίο θα κινηθούν οι εργασίες του αξιολογότατου συνεδρίου είναι οι μετακινήσεις ανθρώπων, αγαθών, ιδεών οι οποίες έχουν ως σημείο αναφοράς την Κρήτη. Το συνέδριο οργανώνεται από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Γρηγόρης Σηφάκης.

Οι εργασίες του Κρητολογικού Συνεδρίου εγκαινιάζονται στις 5:00 το απόγευμα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ενώ από αύριο έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, οι ομιλίες θα γίνονται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

Το Κρητολογικό Συνέδριο πραγματοποιείται στην «ιδιαίτερη πατρίδα του» το Ηράκλειο, για έκτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρακτικά του Συνεδρίου με τις περιλήψεις των επιστημονικών δημοσιεύσεων αρχικά θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και μάλιστα σε ελεύθερο λογισμικό, ενώ η αποψινή πρώτη συνεδρία όπως και οι συνεδριάσεις των ολομελειών θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση