HomeΚΡΗΤΗΈνοχος για την άγρια δολοφονία του ηλικιωμένου, λέει ο εισαγγελέας

Ένοχος για την άγρια δολοφονία του ηλικιωμένου, λέει ο εισαγγελέας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ενοχή και του 21χρονου κατηγορουμένου για την άγρια δολοφονία του 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη στις Μοίρες πρότεινε νωρίς το μεσημέρι ο εισαγγελέας έδρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της υπόθεση ξεκίνησε σήμερα το πρωί με την ακροαματική διαδικασία ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις όταν ο κατηγορούμενος κατά την κατάθεσή του αρνήθηκε τα όσα τον κατηγορούν.

Τότε συγγενείς του άτυχου 71χρονου επιχείρησαν να τον πλησιάσουν με τις αστυνομικές αρχές να τον ηρεμούν.

Τί ανέφερε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας της έδρας αμέσως μετά το τέλος των καταθέσεων πήρε τον λόγο και πρότεινε την ενοχή του δράστη.

Μάλιστα ανέφερε χαρρακτηριστικά πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την συγκεκριμένη ενοχή ενώ χαρακτήρισε την ανθρωποκτονία του 71χρονου ως άκρως βάναυση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ένας 21χρονος Βούλγαρος ο οποίος σε συνεργασία με έναν 17χρονο ομοεθνή του προχώρησαν στην άγρια δολοφονία του 71χρονου από τις Μοίρες.

Ο 17χρονος αναμένεται να δικαστεί στο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Το χρονικό

Το πρωτοφανές στυγερό έγκλημα είχε συγκλονίσει τότε την τοπική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη την Κρήτη, καθώς ο 71χρονος έζησε τον τρόμο μέσα στο σπίτι του, την ώρα που κοιμόταν… για το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν εισβάλει στο σπίτι του 71χρονου, όταν ο ίδιος βρισκόταν στο κρεβάτι του κοιμόταν.

Ο 71χρονος όμως τους αντιλήφθηκε και προσπάθησε να αντιδράσει. Τότε οι δύο Βούλγαροι του έκλεισαν το στόμα με ένα μαξιλάρι και χωρίς κανένα δισταγμό του κατάφεραν 57 μαχαιριές σε όλο του το σώμα.

Η αστυνομία έφτασε γρήγορα στην ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών, οι οποίοι προσπαθούσαν να ρίξουν τη δολοφονία ο ένας στον άλλον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση