HomeΣΠΟΡΤα καλύτερα της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Τα καλύτερα της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Με το διπλό του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη , το βράδυ της Δευτέρας , ολοκληρώθηκε η 4η ( 2η ) αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ .  Πέντε ομάδες έκαναν το 2/2 , επιβεβαιώνοντας , την καλή αγωνιστική τους κατάσταση .

Ας δούμε αναλυτικά τις ομάδες που ξεχώρισαν σε αυτήν την αγωνιστική με τα σπουδαία αποτελέσματα που πέτυχαν.

Πανιώνιος : Η ομάδα του Μιλόγεβιτς , επιβεβαίωσε την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται , επικρατώντας πανεύκολα στα Πηγάδια της Ξάνθης με 2-0 . Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν ο Μασούντ στο 5 και ο Ρισβάνης στο 16ο λεπτό . Οι Κυανέρυθροι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα από τους Ακρίτες και έχασαν ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα γκολ.

Η μεσοεπιθετική τους γραμμή , με Μπεν , Μασούντ , Φούντα και Ανσαριφάρντ για δεύτερη σερί αγωνιστική ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική σε σημείο, που κάνουν σπουδαίους παίκτες όπως οι Ολαιτάν και Ενγκόνγκ να έρχονται σαν λύσεις από τον πάγκο . Αυτό είναι πολυτέλεια για μια ομάδα σαν τον Πανιώνιο και του δίνει λύσεις στην προσπάθεια του για είσοδο στα πλέι οφ.

Πλατανιάς :  Οι Χανιώτες , έκαναν καλό ποδαρικό στα εντός έδρας παιχνίδια τους  , επικρατώντας με 3-2 του Λεβαδειακού . Ο Πλατανιάς , ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα προηγούμενος στο 34ο λεπτό με 3-0 με γκολ του Γιακουμάκη , ενώ είχαν προηγηθεί 2 γκολ του Μανούσου στο 18ο και το 26ο λεπτό. Η μείωση του σκορ από τον Λεβαδειακό από τον Καραχάλιο στο 38 και τον Γιακουμάκη στο 72 ,ανησύχησε την ομάδα του Παράσχου που τελικά όμως πήρε την νίκη.

Ο Πλατανιάς ξεκίνησε και αυτός με 2/2 , νικώντας δύο ομάδες με παρόμοιους στόχους και έβαλε τα πρώτα λιθαράκια στην προσπάθεια του για την παραμονή που είναι ο πρωταρχικός στόχος του.

Παναιτωλικός : Οι Αγρινιώτες , ναι μεν προερχόταν από ήττα στην πρεμιέρα , αλλά σε αυτήν την αγωνιστική πέτυχαν σπουδαίο διπλό στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο με 2-0 . Τα γκολ πέτυχαν ο Ροντρίγκεζ στο 12 και ο Γουάρντα στο 93ο λεπτό . Η ομάδα του Ματζουράκη που γνώρισε στην 1η αγωνιστική δύσκολη ήττα στην Τούμπα , έδειξε με αυτήν την νίκη , ότι πρόκειται για μια πολύ ποιοτική ομάδα που δεν θα κινδυνέψει.

Και η νίκη αυτή , αποκτά μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός όχι μόνο άντεξε στις προσπάθειες του Ατρομήτου να ισοφαρίσει το σκορ , αλλά ήταν αποτελεσματικός και με μια αντεπίθεση στο 93ο λεπτό πέτυχε και 2ο γκολ που σφράγισε την νίκη του.

ΠΑΟΚ : Ο Δικέφαλος , που με το -3  , το οποίο κουβαλούσε από την προηγούμενη σεζόν , δεν είχε περιθώρια για απώλειες στην αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Το παιχνίδι έκριναν δύο γκολ του Κουλούρη στο 22 και το 24 καθώς η μείωση του σκορ από τον Ιωαννίδη με πέναλτι στο 62 , δεν μπόρεσε να φέρει κάτι άλλο για τον Αστέρα πού έχασε με 1-2.

Ο Κουλούρης που ήταν η έκπληξη στην εντεκάδα του Ίβιτς , παίρνοντας την θέση του Αθανασιάδη , έδωσε στον ΠΑΟΚ ένα σπουδαίο διπλό σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται . Έτσι ο ΠΑΟΚ διατηρείται κοντά στην κορυφή καθώς ενδεχόμενο στραβοπάτημα θα τον κρατούσε πίσω από πολύ νωρίς.

 

ΑΕΚ : Ο έτερος Δικέφαλος , έκανε και αυτός το 2/2 με νίκη κόντρα στην Βέροια με 2-0 . Τα γκολ που έκριναν τον αγώνα πέτυχαν ο Μπακασέτας με εκπληκτικό φάουλ στο 18 και ο Βάργκας στο 87. Η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε από την Βέροια σε κανένα σημείο του αγώνα και έχασε και άλλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ.

Η ομάδα του Κετσπάγια δείχνει ήδη , την ποιότητα της  , κερδίζοντας πολύ εύκολα και στον βαθμό που αναλογεί στην διαφορά δυναμικότητας τους με τους 2 αντιπάλους της ως τώρα , πράγμα που οφείλει να κάνει και στην συνέχεια.

Παναθηναϊκός : Οι Πράσινοι , πέτυχαν δεύτερη ευρεία νίκη , αυτήν την φορά στην Λεωφόρο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 . Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν ο Μπεργκ στο 38 και το 76 , ο Λουντ στο 54 και ο Λέτο στο 88ο λεπτό . Ο Στραματσόνι ξεκίνησε τον αγώνα με 3 κεντρικούς αμυντικούς και μέχρι ο ΠΑΣ να μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πασχαλάκη στο 23 , δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις.

Στην συνέχεια  με την είσοδο του Βιγιαφάνες αντί του Ιβανόφ στο 34 , ο ΠΑΟ έγινε πιο επιθετικός και έφτασε εύκολα στην νίκη , δημιουργώντας και ευκαιρίες για ακόμα πιο ευρύ σκορ.  Ο τραυματισμός του Ακόστα ενώ ο Πετράκης είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές άφησε τον ΠΑΣ με 9 παίκτες και όλα κρίθηκαν ουσιαστικά.

Ο ΠΑΟ κρατάει από το ματς της Κυριακής , την αποτελεσματικότητα του  και την σωστή αμυντική λειτουργία . Ο Στραματσόνι , ελέγχεται για την χρησιμοποίηση 3 αμυντικών σε ένα τέτοιο παιχνίδι καθώς φάνηκε η αδυναμία δημιουργίας φάσεων με αυτό το σύστημα. Το διόρθωσε όμως σύντομα και όλα πήγαν καλά για τον ΠΑΟ.

Αυτά ήταν τα σπουδαιότερα γεγονότα της 4ης αγωνιστικής . Κάποιες ομάδες έχουν κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα , κάποιες έχουν μείνει πίσω αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση