HomeΚΡΗΤΗΥπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο-Εκατοντάδες στρέμματα έγιναν στάχτη από την πύρινη λαίλαπα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο-Εκατοντάδες στρέμματα έγιναν στάχτη από την πύρινη λαίλαπα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολονύχτια μάχη με μικρές εστίες φωτιάς έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που παρέμειναν στην περιοχή του Σωματά στο Ρέθυμνο, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, κάνοντας στάχτη τα πάντα στο πέρασμα της.

Στην περιοχή παρέμειναν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, προκειμένου να επέμβουν άμεσα στις αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά, που κινητοποίησε 42 άνδρες με 20 οχήματα της πυροσβεστικής από όλες τις υπηρεσίες του νησιού, δύο πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρα οχήματα, αλλά και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, που προχωρούσαν σε συνεχείς ρίψεις νερού, άφησε πίσω της, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 100 στρέμματα χορτολιβαδικής και 100 στρέμματα δασικής έκτασης αποτεφρωμένα.

Το δύσβατο της περιοχής σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, καθιστούσαν το έργο των δυνάμεων εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η κύρια εστία της φωτιάς, βρισκόταν σε σημείο, στο οποίο δε μπορούσαν να προσεγγίσουν οδικώς, αλλά μόνο με τα πόδια.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών η φωτιά πλησίασε σε κοντινή απόσταση εξοχικές κατοικίες της περιοχής, χωρίς όμως να τις απειλήσει, ενώ σημειώθηκε και διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση