HomeΚΡΗΤΗH 7η ΥΠΕ Κρήτης απαντά στον Λ. Αυγενάκη

H 7η ΥΠΕ Κρήτης απαντά στον Λ. Αυγενάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της υποδιοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένης Γιακουμάκη επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Παρακολουθούμε, χωρίς έκπληξη είναι αλήθεια, μια προσπάθεια από συγκεκριμένους κύκλους να παρουσιάσουν ως στοχοποίηση  και πολιτική δίωξη την ανάθεση άλλων καθηκόντων από αυτά που ασκούσε,  υπάλληλος της Υ.Π.Ε..

Προφανώς το εγχείρημα κινείται στη λογική του «εξ ιδίων τα αλλότρια» γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι η εν λόγω υπάλληλος αναρριχήθηκε και αξιοποιήθηκε διοικητικά αφήνοντας  πίσω της υπαλλήλους με ασυγκρίτως περισσότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα?

Ένα από τα κύρια μελήματα της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής περιφέρειας, που αποτελεί και πολιτική επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, είναι η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου και η αξιοποίηση των εργαζομένων με αξιοκρατικά κριτήρια και μόνο.

Η περίοδος αξιοποίησης των χειροκροτητών του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος και των δηλώσεων κοινωνικών φρονημάτων έχει ανεπιστρεπτί περάσει και οι νοσταλγοί τους είναι εξ αρχής καταδικασμένοι από το σύνολο της κοινωνίας.

Ο κ. Αυγενάκης επέλεξε να απευθυνθεί σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο και να προσφέρει κάλυψη, στο κατά τη δήλωση  του ίδιου, ενεργό στέλεχος της παράταξη του, όμως εκτίθεται ανεπανόρθωτα και ο ίδιος, καθώς προϊδεάζει τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του για το πώς αντιλαμβάνεται τη δημόσια διοίκηση και πόσο ισχύει η εφαρμογή της αξιοκρατίας που επαγγέλλεται.

Αν η δημοκρατία δέχεται χτύπημα , όπως δηλώνει ο κ. Αυγενάκης με  την απομάκρυνση από θέση ευθύνης  υπαλλήλου Λυκειακής εκπαίδευσης (ΔΕ Διοικητικών γραμματέων) και την  αντικατάσταση της   από  υπάλληλο  Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ Διοικητικό Λογιστικό) εύλογα τίθεται το ερώτημα : τι δέχεται η Δημοκρατία, η αξιοκρατία και η κοινωνική δικαιοσύνη όταν αναρριχώνται στη διοικητική ιεραρχία άτομα με μόνο προσόν  «τον μπάρμπα στην  Κορώνη»?

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα συνεχίσουμε την  καλύτερη αξιοποίηση όλων των υπαλλήλων της ΥΠΕ, με μοναδικό κριτήριο τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους και όχι τις κομματικές περγαμηνές τους, για τις οποίες ούτε καν ενδιαφερθήκαμε να πληροφορηθούμε. Θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα δικαίου και της αξιοκρατίας που αποτελούν κοινωνική επιταγή, πολιτική βούληση και ταυτόχρονα θα αποτελέσει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας προς όλους τους νέους και άξιους επιστήμονες της χώρας μας οι οποίοι δικαίως καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους, την αναξιοκρατία, ως μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες που είχε ριζώσει στη  Δημόσια διοίκηση» .

Διαφήμιση
Διαφήμιση