HomeΣΠΟΡΚύπελλο Ελλάδας: Προκρίθηκε ο ΟΦΗ, 2-0 τον Αχαρναϊκό

Κύπελλο Ελλάδας: Προκρίθηκε ο ΟΦΗ, 2-0 τον Αχαρναϊκό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δίκαιη πρόκριση για τους Κρητικούς, οι οποίοι επικράτησαν με 0-2 του Αχαρναϊκού στη Νέα Σμύρνη

Με διαφορά ποιότητας…

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος από τη στιγμή που ο ΟΦΗ φανέρωσε την ανωτερότητά του στον αγωνιστικό χώρο της ηλιόλουστης Νέας Σμύρνης και επικρατώντας 2-0 του Αχαρναϊκού την Κυριακή (18/9) πήρε το εισιτήριο για τη β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα συμμετάσχουν και σύλλογοι της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα του Μενιδίου είχε αποσπάσει ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και, μάλιστα, μπήκε πιο δυνατά στη ρεβάνς, ωστόσο από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι σκόραραν, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.

Το ρολόι σημάδευε το 12ο λεπτό, όταν από πάσα-τρύπα του σπουδαίου Χαντί, ο Βουό τσίμπησε την μπάλα προ του Αποστολίδη και άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ.

Αυτό το γκολ έκοψε τα φτερά των τυπικά γηπεδούχων, οι οποίοι συν τοις άλλοις δεν είχαν τη συμπαράσταση του κόσμου τους λόγω της τιμωρίας που «κουβαλούσαν» από την περυσινή σεζόν.

Ο ΟΦΗ επέβαλε τον ρυθμό του και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν απειλήθηκε στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης (στο 78’ η κεφαλιά του Τζιώρα πέρασε λίγο άουτ).

Η αποβολή του Μάρη με δεύτερη κίτρινη στο 80’ έγειρε για τα καλά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Νίκου Νιόπλια, ενώ επτά λεπτά αργότερα, έπειτα από σέντρα του Χαντί, ο Ράντι με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Χαντί (δύο ασίστ), από κοντά ο Βουό, ο οποίος έβαλε το πρώτο γκολ και έδειξε θετικά στοιχεία, ενώ ο Ράντι αγωνίστηκε για λίγα λεπτά, όμως φανέρωσε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Από πλευράς ηττημένων, ο Γουέρε ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο ξεκίνημα και δημιούργησε πολλά προβλήματα στη δεξιά αμυντική πλευρά του ΟΦΗ.

Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών) Βοηθοί: Σίπκας (Σάμου), Τζάκος (Αθηνών).

Κίτρινες: 73’, 80’ Μάρης – 45+1’ Μίκιτς, 53’ Κιάσσος, 56’ Μιλοσάβλιεφ.

Κόκκινες: 80’ Μάρης.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Αποστολίδης, Μουστάκης, Αναστασίου, Σωτηράκος (63’ Ψιάνος), Χριστοφιλέας, Τσεμπερίδης, Μαρής, Παπατόλιος (69’ Πλαβούκος), Ματσούκας, Γουέρε (78’ Ντάγκρας), Τζιώρας.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κώτσιος, Μιλοσάβλιεφ (64’ Φαζός), Όστοϊτς, Χαντί, Μίκιτς, Bαλλιάνος, Κιάσσος (64’ Ράντι), Κοιλιάρας, Αντουκόρ, Βουό (83’ Μασάδο).

Διαφήμιση
Διαφήμιση