HomeΣΠΟΡThe Green Diamond is forever!

The Green Diamond is forever!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Κάτι τέτοιες βραδιές , καταλαβαίνεις πως μεγάλωσες . Αλλά και το ότι αυτό δεν άλλαξε τίποτα  , καθώς εσύ συγκινείσαι σαν μικρό παιδί.

Όταν ένας παίκτης που σημάδεψε όλη τη γενιά σου με τις επιτυχίες του σε ομαδικό και συλλογικό επίπεδο σταματάει την καριέρα του , πλήρης αγωνιστικών ημερών για να αφοσιωθεί στην οικογένεια του .

Στην βιολογική του οικογένεια , γιατί για τον Δημήτρη Διαμαντίδη o Παναθηναϊκός ήταν και είναι η δεύτερη οικογένειά του.

Αυτό αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά σε αυτό το φαντασμαγορικό τουρνουά που διοργάνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον άκρως επιτυχημένο και αντιπροσωπευτικό τίτλο Diamonds are forever.

Σε αυτό συμμετείχαν οι ιστορικότερες ομάδες της Ευρώπης με τα περισσότερα τρόπαια ( η Ρεάλ αρνήθηκε λόγω υποχρεώσεων και πήρε την θέση της η Μπαρτσελόνα) , δηλαδή οι Καταλανοί , η Μακάμπι Τελ Αβίβ και όπως και στην αντίστοιχη εκδήλωση για τον Αλβέρτη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Έγιναν εντυπωσιακά παιχνίδια και στο ΟΑΚΑ είχαμε μια πρόβα φάιναλ φορ , με τις 4 ομάδες να μας δείχνουν τα ανανεωμένα τους ρόστερ και να προσφέρουν θέαμα στο κοινό του ΟΑΚΑ .

Ε και ; Όλος ο κόσμος είτε από τις τηλεοράσεις , είτε από τις κερκίδες του ΟΑΚΑ , είχε καρφωμένα τα μάτια του στην τεράστια προσωπικότητα που λέγεται Δημήτρης Διαμαντίδης .

Η γιορτή ξεκίνησε υπό τους ήχους του διάσημου Αμερικάνου DJ Ferrer , αλλά πραγματικό ρυθμό απέκτησε ο αγώνας όταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης πάτησε το παρκέ του ΟΑΚΑ .

Εκεί φανερά συγκινημένος προσπάθησε να μιλήσει όσο μπορούσε στο κοινό του Παναθηναϊκού που τον αποθέωνε σε κάθε λέξη που έλεγε. Όπου ακόμα και εκεί έδειξε το πόσο αλτρουιστής είναι .

Ευχαρίστησε την ΚΑΕ και όλους τους συμπαίκτες που είχε στην καριέρα του αλλά φυσικά και το κοινό που τον λάτρεψε. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις του και από τους τρεις της οικογένειας Γιαννακόπουλου , με την βράβευση του από τον Παύλο να συγκινεί , αυτή από τον βουρκωμένο Θανάση να προκαλεί και γέλια όταν ο τελευταίος του έκανε δώρο και του φόρεσε και την γραβάτα του και αυτή από τον Δημήτρη να αποτυπώνει την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟ.

Ήταν ένα μεγάλο κάδρο με την φανέλα του με το 13 και μέσα σε αυτό αναγραφόταν όλοι οι τίτλοι που κατέκτησε με την πράσινη φανέλα .

Παράλληλα ο χαιρετισμός που του απεύθυνε ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν ίσως η ύψιστη τιμή που θα μπορούσε να γίνει σε παίκτη καθώς του είπε , ότι χαίρεται πάνω από όλα για το πόσα παιδιά έκανε Παναθηναϊκούς ο Διαμαντίδης .

Τι καλύτερο για ένα παίκτη που αποσύρεται για να κρατήσει ως παρακαταθήκη;

Στην συνέχεια το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ άρχισε και όλοι περίμεναν την είσοδο του αρχηγού για τελευταία φορά.

Το γήπεδο ξεσηκώθηκε αποθεώνοντας τον όταν ήρθε από τα αποδυτήρια έτοιμος για να αγωνιστεί , και αποδοκίμασε τους διαιτητές που καθυστέρησαν την αλλαγή του που είχε ως αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόνο για 68 δευτερόλεπτα , στα οποία βέβαια πρόλαβε να βγάλει 2 ασίστ όπως μόνο αυτός ξέρει . 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου  τα φώτα έσβησαν και η φανέλα με το ‘’13’’ πήρε την θέση που της αρμόζει στην κορυφή του ΟΑΚΑ .

Κανείς δεν θα μπορούσε να την αντιπροσωπεύσει καλύτερα από αυτόν και κανείς δεν θα την φορέσει ξανά .

Ο 3D συνέχισε τον αγώνα ως το τέλος , όπως έκανε πάντα , έστω και αν στο τελευταίο του σουτ η μπάλα του έφυγε από τα χέρια σαν να έστελνε ένα μήνυμα ότι ως εδώ ήταν , εγώ τελείωσα.

Μετά από όλα αυτά , το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε , τελείωσε , o Παναθηναϊκός κέρδισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ με 80-73 . Αλλά όλα αυτά λίγη σημασία έχουν .

Όλοι που είδαν αυτή την τελετή , από τους σπουδαίους μπασκετάνθρωπους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο ή μη του ΠΑΟ που το παρακολούθησε με κάθε τρόπο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελευταία παράσταση ενός σπουδαίου αθλητή .

Που από την πρώτη μέρα της καριέρας του ως και απόψε , ήταν μετριόφρων , ολιγόλογος ,σεμνός και δουλευταράς και κοίταζε πάντα το σύνολο και όχι τον εαυτό του .

Αυτός είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης και κάθε νέος μπασκετμπολίστας αλλά και γενικά νέος αθλητής πρέπει να τον έχει ως πρότυπο αν θέλει να δει μια μέρα την φανέλα του κρεμασμένη στο γήπεδο μιας από τις μεγάλες ομάδες .

Γιατί το 13 με το όνομα του Διαμαντίδη δεν κρεμάστηκε μόνο για το ταλέντο του , γιατί πέρασαν από τον Παναθηναϊκό και άλλοι ταλαντούχοι παίκτες. Κρεμάστηκε για το ήθος του , την ομαδική του αξία και όλα αυτά που προσέφερε στο παρκέ.

Όλοι ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε για αυτά που προσέφερε και να ελπίζουμε πως και στο μέλλον και θα βγουν ανάλογου διαμετρήματος παίκτες , στο μέτρο του δυνατού βέβαια , αλλά και το ότι θα τιμηθούν τόσο ουσιαστικά έγκαιρα και με τόση αγάπη όση έδειξε ο ΠΑΟ για τον παντοτινό αρχηγό του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση