HomeΚΟΣΜΟΣΣυρία: 80 στρατιώτες νεκροί από αεροπορική επιδρομή

Συρία: 80 στρατιώτες νεκροί από αεροπορική επιδρομή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 80 Σύροι στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο από αεροπορική επιδρομή κατά θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας το Σάββατο, μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Στην ανακοίνωσήτου αναφέρει ακόμη ότι «ως τώρα δεν έχει σταθεί δυνατόν να αναγνωρισθούν τα μαχητικά αεροσκάφη που πραγματοποίησαν τα πλήγματα».

Από την πλευρά της η Δαμασκός κι η σύμμαχός της Ρωσία κατηγορούν για την επιδρομή τις δυνάμεις της υπό αμερικανική διοίκηση διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, από την επιδρομή έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 60 στρατιώτες.

Το Συριακό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε σήμερα πως μαχητικά αεροσκάφη της υπό αμερικανική διοίκηση συμμαχίας που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους βομβάρδισε θέση του συριακού στρατού στο Τζέμπελ Θάρντ και από την επίθεση βρήκαν το θάνατο Σύροι στρατιώτες που ετοιμάζονταν για επίθεση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, κάτι που αποτελεί «σαφή ένδειξη» πως οι ΗΠΑ κι οι σύμμαχοί τους υποστηρίζουν τις ομάδες των τζιχαντιστών.

Το Ρωσικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε σήμερα πως ήταν τα μαχητικά αεροσκάφη της υπό αμερικανική διοίκηση συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους εκείνα που βομβάρδισαν θέσεις του συριακού κυβερνητικού στρατού κοντά στο αεροδρόμιο Ντέιρ Εζόρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 62 στρατιώτες (πάνω από 80 σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΟSDH).

Όπως σημειώνει το ρωσικό υπουργείο, σε περίπτωση που οι αεροπορικές επιδρομές οφείλονται σε λάθος, τούτο αποτελεί τρανή απόδειξη για τις επιπτώσεις που έχει η επίμονη άρνηση της Ουάσιγκτον να συντονίσουν οι δύο υπερδυνάμεις τη δράση τους κατά των ισλαμιστών στη Συρία.

Κατά το ρωσικό υπουργείο, στην περιοχή μαίνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στον συριακό στρατό και τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά του το Παρατηρητήριο, που αρχικά είχε κάνει λόγο για 30 με 35 νεκρούς, ανέβασε τις εκτιμήσεις του για το εύρος των απωλειών των συριακών δυνάμεων στους τουλάχιστον 80 νεκρους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την ίδια στιγμή με τα συμμαχικά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν αεροπορικές επιδρομές και ρωσικά μαχητικά. Όπως προστίθεται στην ίδια αναφορά, η επιδρομή και το αποτέλεσμά της επέτρεψε στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους να ανακαταλάβουν τις θέσεις του στρατού στο Τζέμπελ Θάρντα.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση