HomeΚΡΗΤΗH Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας αποχαιρετά τον ποιμενάρχη της

H Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας αποχαιρετά τον ποιμενάρχη της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη μία το μεσημέρι της Κυριακής θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και κατόπιν θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητεία κυρού Ευγενίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ιεράπετρα.

Οι ιεράρχες της Κρήτης αλλά και οι πιστοί από την Ιεράπετρα, τη Σητεία και πολλές άλλες περιοχές του Λασιθίου και της Κρήτης θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον Δεσπότη που εκοιμήθη ξαφνικά την περασμένη Παρασκευή, μετά από καρδιακή ανακοπή.

Εξάλλου, σύμφωνα και με την απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό της Ιεράπετρας.

Το  πένθος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης φέρει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ενώ τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ορίστηκε τοποτηρητής στην χηρεύουσα Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Το σεπτό σκήνωμα του κυρού Ευγένιου έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από την Αθήνα με ειδική πτήση της Aegean στις 9.15 το βράδυ της Παρασκευής και οι ιεράρχες της Κρήτης το συνόδευσαν μέχρι την Ιεράπετρα και τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου και εξετέθη σε λαϊκό προσκύνημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση