HomeΚΡΗΤΗΒραβείο στο Πολυτεχνείο Κρήτης – Κατασκεύασε drone για μεταφορά ιατρικών δειγμάτων

Βραβείο στο Πολυτεχνείο Κρήτης – Κατασκεύασε drone για μεταφορά ιατρικών δειγμάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ακόμα βραβείο παίρνει το Πολυτεχνείο Κρήτης. Αυτή τη φορά διακρίθηκε στα Healthcare Business Awards λαμβάνοντας το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «e-Health: Ψηφιακές εφαρμογές για τη διαχείριση/υποστήριξη μονάδων υγείας για την εφαρμογή Πρωτότυπου μη Επανδρωμένου Ιπτάμενου Οχήματος σε υπηρεσίες υγείας.

Την συγκεκριμένη εφαρμογή δημιούργησε η Ερευνητική Ομάδα Χωρικών Πληροφοριακών Συστημάτων (SenseLAB Research Group)  του Εργαστηρίου Γεωδαισίας & Πληροφορικής των Γεωεπιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

POLYTEXNEIO BRABEYSH

Το πρωτότυπο μη επανδρωμένο όχημα που σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και παραμετροποιήθηκε από την ομάδα του SenseLAB, αφορά προσωποποιημένα drones τα οποία μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια και ακρίβεια ιατρικά δείγματα, φάρμακα, και υγειονομικό υλικό σε δύσβατες ή και μολυσματικές περιοχές. Η καινοτομία του μη επανδρωμένου οχήματος και της εφαρμογής που το συνοδεύει, είναι η αυτοματοποιημένη πλοήγησή του, η δυνατότητα αντίληψης του χώρου, η επιλογή της συμπεριφοράς του αυτόνομα επί της πτήσης και τέλος η πρότασή μας για μετάβαση της χρήσης των drones σε περιπτώσεις ανάγκης από κεντρική-υπηρεσιακή σε ανθρωπο-κεντρική και προσωποποιημένη.

POLYTEXNEIO BRABEYSH1

Διάκριση και στο νοσοκομείο Χανίων

Η συνεργασία του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος» με το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TΙE Lab) της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης διακρίθηκε με το Bronze (χάλκινο) βραβείο στην κατηγορία Νοσοκομεία – Ιδιωτικές Κλινικές & Διαγνωστικά Κέντρα | Καινοτομία | Καινοτόμος εξοπλισμός ή ιατρική υπηρεσία, για το έργο «Σχεδιασμός Πολυαισθητητριακών Θεραπευτικών Περιβαλλόντων: Παρέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Κρήτης» (Ομάδα εργασίας: Κωστής Ουγγρίνης, Αντώνης Κρασουδάκης, Άννα Κελεσίδη, Στράτος Γεωργουλάκης, Γιώργος Λύκος, Αναστασία Κατικαρίδη και Μαριρένα Κλαδευτήρα). Μέσα από μια διεπιστημονική προσέγγιση ο στόχος του έργου είναι η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών για την αναβάθμιση της ποιότητας αποθεραπείας των ασθενών. Η παρέμβαση αφορά συγκεκριμένα τη δημιουργία ενός χωρικά και τεχνολογικά ενισχυμένου θεραπευτικού περιβάλλοντος στο δωμάτιο αποθεραπείας ασθενών με βαριά εγκεφαλική βλάβη στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση