HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜε ρυθμούς χελώνας η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες

Με ρυθμούς χελώνας η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αργούς ρυθμούς γίνεται η αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου στους ιδιώτες την ώρα που η αγορά ασφυκτιά υπό την έλλειψη ρευστότητας.

Οριακή μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούλιο δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.  Ειδικότερα, μείωση σημείωσαν τον Ιούλιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες και διαμορφώθηκαν στα 5,534 δισ. ευρώ έναντι 5,930 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, Ιούνιο, σύμφωνα με το δελτίο του υπουργείου Οικονομικών που καταγράφει την μηνιαία εξέλιξή τους

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τον Ιούλιο χορηγήθηκαν πιστώσεις και επιχορηγήσεις σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης ύψους 1,673 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους, από τα οποία καταβλήθηκαν ως πληρωμές 440 εκατ. ευρώ.

Στο οικονομικό δελτίο του υπουργείου Οικονομιών επισημαίνεται ότι «μέρος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων για τις οποίες μεταφέρθηκαν πιστώσεις θα συμψηφισθεί με οφειλές προ το δημόσιο και η τελικά απαιτούμενη ρευστότητα θα προσδιορίζεται σταδιακά».

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν στα 1,356 δισ. ευρώ έναντι 1,310 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. Τον Ιούλιο χορηγήθηκαν πιστώσεις ύψους 46 εκατ. ευρώ για επιστροφές φόρων ποσό που καταβλήθηκε εξ ολοκλήρου.

Σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης που αποτελούν και το μεγαλύτερο ποσό του συνόλου των υποχρεώσεων μειώθηκαν στο ποσό των 3,028 δισ. ευρώ έναντι 3,146 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση