HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚλείδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank -Αιχμές από κυβερνητικά στελέχη για Στουρνάρα

Κλείδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank -Αιχμές από κυβερνητικά στελέχη για Στουρνάρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει το νέο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank με τη νέα του σύνθεση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών «κλείδωσαν» τα πρόσωπα που θα αποτελούν το νέο ΔΣ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως νέος πρόεδρος της Attica Bank θα είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ενώ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα τοποθετηθεί ο Θεόδωρος Πανταλάκης.

Παράλληλα από το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον Διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη δίνουν συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε χθες; ανάμεσα στον κ.Στουρνάρα και την κυβέρνηση μετά την απόρριψή της σύνθεσης του ΔΣ της Attica Bank από τον κεντρικό τραπεζίτη και την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του. Συγκεκριμένα σχολιάζοντας την υπόθεση συζύγου Στουρνάρα αναφέρουν: «Άλλο πράγμα η δικαιοσύνη κ οι όποιες αποφάσεις της κ άλλο το τραπεζικό σύστημα, το οποίο όλοι οφείλουν να σέβονται».

Υπενθυμίζεται πως χθες η ΤτΕ άσκησε βέτο στη διοίκηση που προτάθηκε για την Attica Bank. Συγκεκριμένα «κόπηκαν» από την Τράπεζα της Ελλάδος οι προτεινόμενοι για το νέο ΔΣ της τράπεζας Αττικής:

Γεράσιμος Σαπουντζόγλου, προτεινόμενος για πρόεδρος

Παναγιώτης Ρουμελιώτης, προτεινόμενος για διευθύνων σύμβουλος. Ωστόσο ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ δεν αποκλείεται από το νέο ΔΣ της τράπεζας, ως μη εκτελεστικό μέλος.

Αννα Πουσκουρή, μεταβατική πρόεδρος της Attica Bank

Κωνσταντίνος Μακέδος, πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ που αποτελεί βασικό μέτοχο της τράπεζας Αττικής.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση