HomeΚΟΣΜΟΣΠαράταση της εκεχειρίας στη Συρία για άλλες 48 ώρες ζητά η Μόσχα

Παράταση της εκεχειρίας στη Συρία για άλλες 48 ώρες ζητά η Μόσχα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν μια επίθεση των τζιχαντιστών στην αρχαία Παλμύρα και βομβάρδισαν θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα βόρεια της πόλης αυτής, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 250 μαχητές, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Η μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζεται. Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο την Τρίτη τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που συγκεντρώνονταν στα βόρεια της Παλμύρας, προετοιμάζοντας μια επίθεση στην πόλη», ανέφερε ο αντιστράτηγος Βίκτορ Ποζνίχιρ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Ποζνίχιρ, από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν 250 τζιχαντιστές και καταστράφηκαν 15 οχήματα εξοπλισμένα με πολυβόλα μεγάλου διαμετρήματος και αντιαεροπορικά.

Η Ρωσία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, επιθυμεί να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός σε όλη Συρία για άλλες 48 ώρες, μολονότι, όπως σημείωσε, η συμφωνία εκεχειρίας δεν εφαρμόζεται πλήρως.

«Μέχρι σήμερα το πρωί, ο συνολικός αριθμός των παραβιάσεων είχε αυξηθεί στις 60… Παρατηρήσαμε επίσης ότι ορισμένες ένοπλες ομάδες που ελέγχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Αχράρ αλ Σαμ, ανακοίνωσαν ευθέως ότι είναι απρόθυμες να παύσουν το πυρ. Ο μεγαλύτερος αριθμός των παραβιάσεων σχετίζεται με αυτές τις ομάδες», πρόσθεσε ο Ποζνίχιρ, διαβεβαιώνοντας ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν ανταποδίδουν τα πυρά.

Η ενδεχόμενη παράταση της εκεχειρίας συζητήθηκε σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση