HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟΑΕΕ: Οι μισοί ασφαλισμένοι βγήκαν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων

ΟΑΕΕ: Οι μισοί ασφαλισμένοι βγήκαν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι μισοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ βγήκαν από την ρύθμιση των 100 δόσεων αδυνατώντας να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, αποκάλυψε ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Δημήτρης Τσακίρης.

Οπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο διοικητής του ΟΑΕΕ, το 63% πληρώνει κανονικά τις εισφορές του στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), το 37% δυσκολεύεται να πληρώσει, ενώ από τους 105.000 ασφαλισμένους που είχαν ενταχθεί στο καθεστώς ρύθμισης των 100 δόσεων, γύρω στις 50.000 έχουν απενταχθεί και οι υπόλοιποι είναι ενεργοί και πληρώνουν τις εισφορές τους.

«Ένας μεγάλος αριθμός των ασφαλισμένων -240.000 αν θυμάμαι καλά- έχουν διακόψει και υπάρχουν και οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι που πληρώνουν τις εισφορές τους» σημείωσε ο κ. Τσακίρης, εξηγώντας πως ο ΟΑΕΕ έχει εκδώσει μία εγκύκλιο και προσπαθεί να επανεντάξει αυτούς που για κάποιο λόγο έχουν χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην ομιλία του στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσακίρης σημείωσε πως πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των ασφαλισμένων που εκπροσωπούνται από τις ενώσεις που μετέχουν στον ΟΑΕΕ.

«Ήταν ένα πάγιο των ασφαλισμένων μας και ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι αυτό το αίτημα θα υλοποιηθεί. Ένα χρέος των ασφαλισμένων θα παγώσει, δεν θα είναι απαιτητό άμεσα και δεν θα υπόκειται σε πρόσθετους φόρους», εξήγησε διοικητής του ΟΑΕΕ.

Για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όπου από 1/1/2017 θα υπάγονται όλοι οι ασφαλισμένοι, ο κ. Τσακίρης δήλωσε ότι «τρέχουν» οι διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει με την έναρξη του νέου έτους η λειτουργία του, ωστόσο, «αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του».

Εξήγησε, δε, ότι «ο ΟΑΕΕ δεν έχει τίποτα να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ γιατί είναι άδεια τα ταμεία του» και πρόσθεσε: «Πρέπει να βρεθούν τα χρήματα. Ένας τρόπος είναι αυτός που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός να ‘παγώσουν’ τα χρέη των ασφαλισμένων για να μπορέσουν να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές, ώστε να μπορούν να ‘τρέχουν’ και οι συντάξεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εξαγγελία του πρωθυπουργού».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση