HomeΚΟΣΜΟΣΟι προτάσεις του Σαρκοζί για τους τζιχαντιστές: Ειδικά κέντρα κράτησης και δικαστήρια

Οι προτάσεις του Σαρκοζί για τους τζιχαντιστές: Ειδικά κέντρα κράτησης και δικαστήρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να δημιουργηθούν ειδικά δικαστήρια, αλλά και ειδικά κέντρα κράτησης για τζιχαντιστές, προτείνει ο Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια στη Γαλλία.

Ο πρώην πρόεδρος της χώρας, σε συνέντευξή του στη Le Journal du Dimanche, θίγει ένα από τα ζητήματα-κλειδιά για τις εκλογές του 2017, μετά από τις επιθέσεις τζιχαντιστών επί γαλλικού εδάφους, που έχουν κοστίσει τη ζωή 230 ανθρώπων από τον Ιανουάριο του 2015.

Λίγες ημέρες μετά από την επίθεση του Φρανσουά Ολάντ σε στελέχη της γαλλικής δεξιάς, τους οποίους κατηγόρησε ότι η αντίδρασή τους στο κύμα των επιθέσεων των τζιχαντιστών δείχνει πως η αληθινή πρόθεσή τους είναι να καταστρέψουν το κοινωνικό μοντέλο της Γαλλίας, ο Σαρκοζί υιοθετεί πιο σκληρή στάση.

«Κάθε Γάλλος τον οποίο βαρύνουν υποψίες ότι συνδέεται με την τρομοκρατία, επειδή συχνά συμβουλεύεται έναν τζιχαντιστικό ιστότοπο, ή επειδή η συμπεριφορά του δείχνει πως έχει ριζοσπαστικοποιηθεί, ή επειδή βρίσκεται σε στενή επαφή με ριζοσπαστικοποιημένους ανθρώπους, πρέπει προληπτικά να οδηγείται σε κέντρο κράτησης», δήλωσε ο Σαρκοζί.

«Δεν υπάρχει θέση για νομικές καλοσύνες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της χώρας.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του γαλλικού ινστιτούτου ερευνών της κοινής γνώμης (Ifop) οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται περισσότερο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια τον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ, στη δεύτερη θέση ως προς αυτό το ζήτημα κατατάσσεται ο Σαρκοζί, στην τρίτη ο νυν πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ενώ ο Ολάντ καταλαμβάνει τη μακρινή 8η θέση.

Στην ίδια εφημερίδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Ζαν-Ζακ Ιρβοάς δήλωσε ότι σχεδιάζει να προτείνει εντός της εβδομάδας μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών της Γαλλίας στον πρωθυπουργό Βαλς.

«Δεν τάσσομαι υπέρ της δημιουργίας ειδικών φυλακών για τους τρομοκράτες (…). Η αληθινή πρόκληση είναι να απελευθερωθούν όσοι έχουν καταδικαστεί σε μικρής ή μεσαίας διάρκειας ποινές» φυλάκισης, τόνισε ο Ιρβοάς.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση