HomeΚΡΗΤΗΥπόθεση Rosetta: Σήμερα η απόφαση για την αναβολή ή μη της δίκης

Υπόθεση Rosetta: Σήμερα η απόφαση για την αναβολή ή μη της δίκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντός της ημέρας αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απόφαση της Εισαγγελέα της έδρας σχετικά με το αν θα αναβληθεί ή όχι των 13 κατηγορουμένων στην υπόθεση του φορτηγού πλοίου «Rosetta» για τη διακίνηση χιλιάδων λαθραίων τσιγάρων.

Η δίκη των συνολικά 13 κατηγορουμένων ξεκίνησε χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, ωστόσο αμέσως μετά τη έναρξη οι δικηγόροι των Αιγύπτιων κατηγορουμένων κατέθεσαν αίτημα αναβολής της δίκης, καθώς τα κλητήρια θεσπίσματα δεν είχα μεταφραστεί στα αραβικά.

TSIGARADIKO-ROSETA

Η εισαγγελέας που εξετάζει το αίτημα αναμένεται να αποφασίσει σήμερα αν τελικά θα αναβληθεί η δίκη ή όχι.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως το φορτηγό πλοίο «Rosetta» με σημαία Τανζανίας και επταμελές πλήρωμα μετέφερε στις 6 Νοεμβρίου 2015, τέσσερα κοντέινερ, τα δύο εκ των οποίων, περιείχαν κούτες από λαθραία τσιγάρα.

Οι διωκτικές αρχές έσπευσαν στο σημείο του Μακρύ Γυαλού της Ιεράπετρας όπου και είχε εντοπιστεί για να το ακινητοποιήσουν. Όπως διαπίστωσαν το επταμελές πλήρωμα του Rosetta ξεφόρτωνε τις κούτες με τα λαθραία τσιγάρα σε ένα ψαροκαΐκο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Στη θέα των λιμενικών, άρχισαν να πετούν στη θάλασσα το φορτίο. Τελικά συνελήφθησαν 13 άτομα, 7 Αιγύπτιοι που αποτελούν το πλήρωμα του τσιγαράδικου, 2 Έλληνες ψαράδες (πατέρας και γιος), 3 κάτοικοι του Μακρύ Γιαλού (που είναι αδέλφια και φέρεται να ήταν οι παραλήπτες του παράνομου φορτίου) και ένας Έλληνας που φέρεται να ήταν ο εκπρόσωπος της εταιρίας με τα φορτηγά που βρέθηκε στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην καταμέτρηση βρέθηκαν 418.000 κούτες λαθραίων τσιγάρων με τους διαφυγόντες δασμούς να φτάνουν στα 2 εκ. ευρώ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση